Család

Gwyneth Paltrow a volt férjével való közös gyereknevelésről beszélt

A színésznőnek és volt férjének két kamasz gyermeke van.
2023. November 16.
(Fotó: Taylor Hill/Contributor/Getty Images)

Gwyneth Paltrow a People-nek adott interjút, amiben többek között beszélt volt férjével, a Coldplay zenekar frontemberével, Chris Martin-nal való közös gyereknevelésről, társ-szülőségről (angolul co-parenting). A színésznőnek és Martin-nak két gyermekük van: lányuk, Apple tizenkilenc éves, fiuk, Moses pedig tizenhét éves.

„Van benne ez a kedves gyermeki lélek, és szeretem, hogy olyan dolgai vannak, hogy »Ugorjunk be az óceánba«, amikor 14 fok van, vagy »Menjünk el ebbe a furcsa gitárboltba«. Mindig szórakoztató kalandokat és tevékenységeket akar csinálni velük” – mesélte volt férjéről Paltrow.

A színésznő azt is csodálja gyermekei édesapjánál, hogy „igazán kedves. És ezt magával hozza abba is, ahogy neveli őket… Sokat kell távol lennie, úton lennie, de ezt hozza magával – szinte olyan, mintha jönne és tündérport szórna”.

Paltrow azt is megosztotta, hogy bár egyiküknek sem volt könnyű a különválás, abban mindig egyetértettek, hogy a gyerekek a legfontosabbak. „Azt szoktam mondani, hogy azt mondani, hogy a gyerekeidet szeretnéd előre helyezni, és az, hogy valóban őket helyezd előre, az két különböző dolog. Azt hiszem, mindannyian azt gondoljuk, hogy a gyerekeinket akarjuk előre helyezni, de amikor áldozatot kell hozni, vagy dühösnek vagy megbántottnak érezzük magunkat, időnként nehéz ezt így tenni” – mondta.

A színésznő felidézte, hogy amikor keresztülment a váláson, beszélgetett a családjával és a barátaival a dologról. „Mindenki, aki elvált szülőktől jött, azt mondta: »Nem is igazán a válás volt az. Persze, nehéz volt oda-vissza menni a különböző házakba, de nem ez volt, ami rossz volt, hanem az, hogy apám nem jött be a házba, amikor értünk jött, vagy hogy anyám kirakott minket a felhajtó végén, és még a ballagáskor sem tudtak együtt meglenni«” – magyarázta a lapnak.

„Ezek voltak azok a dolgok, amik nagyon bántották a gyerekeket” – tette hozzá. „És ezért Chris és én azt mondtuk: »Soha ne legyünk így, próbáljuk meg átvészelni a nehéz részét, és emlékezzünk a barátságunkra«” – mondta el a színésznő, aki elmondta, hogy büszkék arra, hogy meg tudták ezt tenni, és hozzátette: „Ő olyan, mint a családom”.