Család

Hajnalban mínuszok, de napközben 17 fok is lehet a héten

Többször mínusz tíznél is hidegebb lehet hajnalban a héten, de lesz olyan nap is, amikor plusz 17 fok lesz napközben. Esőre, havas esőre is számíthatunk.
2024. Január 15.
tél
Kép: Getty Images

Változékonyra fordul az időjárás a héten: esőre, havas esőre is kell számítani, többször lesz hajnalban mínusz 10 Celsius-foknál hidegebb, napközben pedig kicsivel fagypont felett lesz a hőmérséklet. Csütörtökön egy átmeneti melegedés miatt akár plusz 10-17 fok is előfordulhat – derül ki a HungaroMet Zrt. országos előrejelzéséből, írja az MTI.

Hétfőn az ország északi felében délig zömmel napos, míg délen jobbára erősen felhős, borult idő lesz. Délután északon is megnövekszik a felhőzet. A déli tájakon az eső mellett havas eső, átmeneti ónos eső előfordulhat, majd havazás várható. A szél az ország északkeleti felében megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul.

Kedden eleinte az ország déli harmadán még felhős lesz az ég, és arrafelé havazhat, majd napközben már országszerte kevés felhő, napos idő várható. Az északnyugati, nyugati szél sokfelé megélénkül, az északi megyékben megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 1, a csúcshőmérséklet 0 és plusz 5 fok között valószínű.

Szerdára virradóra nagyrészt derült égre lehet számítani, majd napközben megnövekszik a felhőzet. Délután, estefelé az északkeleti megyékben eső, havas eső előfordulhat. A déli, délkeleti szél többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon egy-egy viharos széllökés is lehet. Hajnalban mínusz 12 és mínusz 3, kora délután 1-7 fok valószínű.

Csütörtökön többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, több helyen – nagyobb eséllyel az ország északkeleti felén – várható eső, zápor. A délnyugati szél sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik, majd estefelé északnyugatira fordul a légáramlás. A hőmérséklet mínusz 1 és plusz 7 fok között várható, kora délutánra 10 és 17 fokig is felmelegedhet az idő.

Pénteken erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd napközben csökken a felhőzet. Többfelé, fordulhat elő havazás. Sokfelé lesz erős a szél. A hajnali mínusz 4 és plusz 1 fokról kora délutánra 0 és plusz 5 fok közé emelkedik a hőmérséklet.