Család

Hatgenerációs család: először találkozott a szépnagymama a család legfiatalabb tagjával

A 98 éves Kentucky-ban élő szépnagymama először találkozott a család legfiatalabb tagjával.
2023. Március 10.
családfa
(Kép forrása: Getty Images)

Cordelia Mae Hawkins, akit családja MaeDell néven ismer, februárban találkozott szépunokájával, Zhavia Danielle-lel az idősek otthonában, ahol a szépnagymama él. MaeDell-t Zhavia édesanyja, nagynénje, nagymamája és dédnagymamája is meglátogatták, számolt be róla a Good Morning America.

Zhavia hét hetes volt a találkozáskor, amin készült fotó is a család nőtagjainak hat generációjáról együtt – a képet közölte a portál is, amit ITT tudsz megnézni.

A kisbaba nem az első szépunokája Hawkins-nak, de az első lány szépunokája. Hawkins 58 éves unokája, Gracie Howell elmondta a Good Morning America-nak, hogy legidősebb családtagjuk nagyon lelkes volt, hogy mindenkit együtt láthat.

A közös fényképet Howell nővére készítette. „Tudom, hogy hat generáció ritka… még ritkább, ha mindegyiknek ugyanaz a neme” – tette hozzá Howell. Elmondta azt is, hogy nagyanyja 16 éves korában házasodott először, majd később kétszer újraházasodott.

Hawkins-nak nagyon nagy családja van, köztük 13 gyermeke és 10 nem vér szerinti gyermeke. A család készített egy táblázatot, amin összeszámolták az asszony leszármazottjait mindkét vonalról – a jelenlegi számuk 623.

„Nehéz élete volt. De jó lelke van” – tette hozzá Howell.