Család

Hétéves lányával szült az anya, sokak szerint ez traumatizálta a gyereket

Elborzasztotta a kommentelőket, hogy az anya megengedte kislányának, hogy jelen legyen testvére születésénél.
2024. Március 22.
szülés
Kép: Getty Images

Ashley Cunningham TikTokon tette közzé, hogy kislánya a hétéves Sophia is jelen volt, amikor megszületett a testvére. A háromgyermekes anya elmondta, hogy Sophia lenyűgözve figyelte kis testvére érkezését, és ő kérte, hogy ott lehessen a szülőszobában, amikor kishúga megszületik. Bár Ashley boldog volt, hogy gyermeke részese lehetett egy ilyen különleges pillanatnak, döntése egyeseket elborzasztott, sőt voltak, akik szerint egyeneseb traumatizáhatta a gyereket, aki ezek után valószínűleg soha nem akar majd szülni.

Az egyik kommentelő ezt írta: „Én nem akarnám, hogy a gyerekeim a szülőszobában legyenek.”

Valaki más hozzátette: “Fogadok, hogy neki nem lesz gyereke.”

„Már 24 éves vagyok, és tavaly láttam egy szülésvideót, és traumatizált” – kommentálta valaki más.

Azért voltak ellenvélemények is: “Jobban csinálta, mint a férjem.”

„Hát ennek a gyereknek több bátorsága van, mint nekem. Én nem nézem végig, ahogy egy baba megszületik. Tudom, hogy ez természetes, de… nem.”

Az anya ezután közzétett egy újabb videót, amelyben Sophia is megszólal. Elmondta, hogy azért akart ott lenni a szülőszobán, hogy hallhassa testvére első lélegzetvételét és hogy együtt lehessen az anyukájával. Egyébként készült a szülésre, videókat nézett meg. Az anya hozzátette, hogy lányát a korához képest érettnek tartja, valamint érdeklik az orvosi dolgok. Hozzátette, hogy szerinte több szülőnek kellene megengednie, hogy a gyerekei végig nézzék a szülést, mert ez egy “nagyszerű élmény”.  

Az anya a Newsweeknek úgy nyilatkozott, hogy “Ő az én mini változatom, szóval nem lepődtem meg, hogy ott akart lenni. Tudtam, hogy nem lesz semmi baja abból a szempontból, hogy durva vagy túlságosan szemléletes lenne, inkább amiatt aggódtam, hogy megértse a kockázati tényezőket, és hogy tisztában van-e azzal, hogy fájdalmat fogok érezni.”

A videó végén Sophia biztosította a nézőket, hogy még mindig szeretne gyerekeket, és nem érte trauma.

 

(Daily Mail)