Család

Hétfőn akár 17 fok is lehet – ilyen időjárásra számíthatunk a húsvéti hétvégén

A szép tavaszi időjárás továbbra is várat magára, a húsvéti hétvége elején felhős, borult időre számíthatunk, de hétfőre már a nap is kisüthet.
2023. Április 08.
húsvéti tojások
(Kép forrása: Getty Images)

A mai napon, szombaton délutánig még túlnyomóan borult lesz az ég, ekkortól azonban az északkeleti megyékben már érdemben csökkenhet a felhőzet, és kisüthet a nap az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. Azonban főként a Dunántúlon és a középső tájakon többfelé várható ismétlődő jelleggel csapadék, ami döntően eső lehet, azonban kezdetben helyenként havas esőre, főleg a magasabb részeken havazásra is számítani lehet. A nappali csúcshőmérséklet döntően 6 és 11 fok között alakulhat.

A húsvéti ünnep első napján, vasárnap kezdetben nagyrészt erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, majd szakadozik, gomolyosodik, estére pedig várhatóan jelentősen csökken a felhőzet. Eső, záporeső már jóval kisebb területen valószínű, délután inkább csak a Dunántúlon eshet, ahol estére várhatóan szintén megszűnik a csapadék. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között alakulhat majd a hét utolsó napján.

Húsvéthétfőn ugyan számíthatunk még fátyol- és gomolyfelhőkre, de ezek mellett sok napsütés várható. Helyenként előfordulhat zápor is az ünnep utolsó napján, és az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül. Hétfőn a legmagasabb hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.