Család

Hétvégi időjárás: folytatódik a kánikula

Szombaton 28-36 Celsius-fok várható, majd vasárnapra némileg csökken a meleg.
2024. Június 21.
(Kép forrása: Getty Images)

A hétvégén is folytatódik a kánikula: szombaton 28-36 Celsius-fok várható, majd vasárnapra némileg csökken a meleg, és elszórtan záporok-zivatarok jelenhetnek meg, a legmelegebb órákban 27-33 fok valószínű – írja a HungaroMet Nonprofit Zrt. csütörtöki előrejelzése alapján az MTI.

Pénteken változó vastagságú és mennyiségű fátyolfelhőzet, illetve szaharai por szűri, zavarja a napsütést. Emellett képződhetnek gomolyfelhők is. Csapadék nem várható, helyenként megélénkül a keleties szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 30 és 38 Celsius-fok között várható – a déli országrészben lesz a legmelegebb.

Szombaton szakadozott felhőzet, illetve gomolyfelhő-képződés mellett sok lesz a napsütés. Aznap szórványosan várható zápor, zivatar, a szél pedig egyre többfelé északnyugatira fordul és a Dunántúlon nagyobb területen megerősödik. A hajnali 16-24 Celsius-fokról délutánra 28 és 36 Celsius-fok közé melegszik fel a levegő, délkeleten lesz a melegebb.

A hét utolsó napján sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, és elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. Vasárnap többfelé megélénkül, míg a Tiszántúlon és a Nyugat-Dunántúlon időnként megerősödik az északi, északkeleti szél. A hőmérséklet minimuma 15 és 22 Celsius-fok, maximuma pedig 27 és 33 Celsius-fok között várható.

Forrás: MTI