Család

Hurrá, hétvégén több helyen is eshet a hó!

Nálatok is várják a gyerekek a havazást? Akkor ugrálni fognak örömükben a hétvégi előrejelzés hallatán!
2023. November 24.
Télnek örülő gyerek

A koponyeg.hu szakemberei úgy vélik, hogy az előttünk álló napokban több helyen is szállingózhat majd a hó, ami pedig ennél is biztosabb: egyre fagyosabb hőmérsékletre kell készülnünk!

Milyen idő lesz hétvégén?

  • Péntek reggel párás lesz a levegő, leginkább délnyugaton sűrű köd is képződhet. Napközben észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, és eleinte elszórt eső, majd a délutáni órákban zápor, hózápor is várható. Az északnyugati szél egyre inkább megerősödik, a hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul.
  • Szombaton változóan felhős lesz az idő, helyenként előfordulhat hózápor vagy jégdara zápor. Az északnyugati szél többfelé megélénkül és jelentős lehűlés várható: a csúcsértékek már csak 2-7 fok körül járnak.
  • Vasárnap a középső országrészben gyengén felhős lesz az ég, és csak néhol fordul elő hózápor. A nyugati és északkeleti tájakon borongós időre kell készülni, délnyugaton havas eső, gyenge havazás is várható. Erős marad az északnyugati szél, mellyel tovább zúdul be hazánk térségbe az egyre hidegebb levegő. Reggel az egész országban fagy lesz, és délután sem számíthatunk többre 0-5 foknál.

Mit hoz a jövő hét?

  • Hétfőn nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és mellette ködfoltok is kialakulnak. Elszórtan előfordulhat hószállingózás, havas eső, ónos szitálás. Reggel mindössze -10 és -2, délután -1 és +5 fok valószínű.
  • Kedden és szerdán erősen felhős, párás időre készülhetünk. Mindkét napon elszórtan előfordulhat gyenge téli csapadék. A maximum értékek +2, +3 fok körül alakulnak reggelente viszont keményen fagyhat.

Nyitókép: Getty Images