Család

Így változik nyáron a Balaton környéki élelmiszerüzletláncok nyitvatartása

A nagyobb boltláncok nyári nyitvatartása így változik a Balaton környékén.
2024. Június 21.
(Kép forrása: Getty Images)

A Pénzcentrum cikke hívta fel a figyelmet arra, hogy nyáron sok bolt nyitvatartása változhat, főleg a Balaton és egyéb frekventált üdülőhelyeken érdemes mindig utánanézni egy-egy üzletlánc helyi egységének nyitvatartásának. A cikk szerint a tó környékén sok üzlet például 22 órakor zár (de van, ami 23 órakor), a reggeli nyitás pedig 6-ra, fél 7-re tolódik előre.

A Pénzcentrum összegyűjtötte több üzletlánc egységeinek nyitvatartását.

Lidl

A Balaton körül nyolc áruházukban – Balatonfűzfő, Balatonlelle, Fonyód, Keszthely – Tapolcai út 45/a és Sopron u. 43. -, Siófok, Sümeg, Tapolca – június 10-e és szeptember 1-je között meghosszabbítják a nyitvatartást. Egyes boltok hétfőtől szombatig fél 7 illetve 7 órakor nyitnak és 21 illetve 22 órakor zárnak. A hét utolsó napján egységesen 7 órától 20 óráig vannak nyitva

Penny

A diszkontlánc Balaton körüli üzleteinek nyári nyitvatartási ideje szerint a boltjaik legkésőbb este 9 órakor mindenhol bezárnak majd. 17 üzletük rendelkezik majd meghosszabbított nyári nyitvatartással országosan – a Balatoni városok mellett nagy fürdővárosokban is. A Balaton környékén az alábbi városokban: Tapolca, Balatonlelle, Celldömölk, Gárdony, Balatonalmádi, Kisbér, Balatonfüred, Székesfehérvár, Ács, Bük, valamint Keszthelyen és Siófokon két üzlet. A nyári szezon a láncnál június 17-étől szeptember 4-ig fog tartani. Az említett városokban hétfőtől szombatig a boltok este 9 óráig lesznek nyitva, vasárnap pedig három üzletük (Balatonalmádi, Siófok és Gárdony) tart majd este 8-ig nyitva, míg a többi városban marad a már megszokott este 6 órai zárás.

Aldi

Az Adi tíz Balaton környéki üzlete lesz nyitva hosszabb nyitvatartással ezeken a településeken: Siófok, Balatonlelle, Keszthely, Balatonfüred, Tapolca, Szántód, Balatonalmádi, Balatonfenyves. Június 14-től augusztus 20-ig pedig még hosszabb nyitvatartással várják a nyaralókat és a környéken lakókat. Június 14-től augusztus 20-ig az említett települések üzletei hétfőtől szombatig reggel 7 órától leszek nyitva 22 óráig, és vasárnap 7 órától 20 óráig. Keszthelyen a Csapás út 7-9. alatti üzlet és a Tapolcán található üzlet viszont hétfőtől szombatig este fél tízig lesz nyitva, a vasárnapi nyitvatartás a már említett. Balatonfüreden a Petőfi Sándor utca 80. alatti üzlet hétfőtől szombatig már reggel fél 7-kor nyit és 22 óráig tart nyitva, a vasárnapi nyitvatartás szintén a már említett.

Tesco

A Tesco egyes Balatonmenti üzletei 23 óráig is nyitva tartanak. Balatonbogláron, Balatonfüreden, Veszprémben, Siófokon, Ajkán, Tapolcán, Veszprém 1K-, Siófokon a Dózsa György u. 20. szám alatt minden nap 6 órakor nyitnak az üzleteik, Keszthelyen és Balatonföldváron pedig vasárnap reggel 7 órakor, a többi napon szintén 6 órakor. A fent említett üzletek közül Keszthelyen, Balatonbogláron, Siófokon és Siófokon a Dózsa György u. 20. alatt minden nap 22 órakor zárnak, Balatonfüreden, Veszprémben, Tapolcán pedig 23 órakor. Balatonföldváron hétfőtől szombatig 22 óráig, vasárnap pedig 20 óráig vannak nyitva. A nyári szezon szeptember 1-jéig tart.

Spar

A Sparnak összesen 23 üzlete van a Balaton körül. A legtöbb Siófokon, ahol öt, és Balatonfüred környékén, ahol négy üzletük van. És ahogy másoknál is, úgy itt is dübörög a szezonális nyitvatartás. A boltok általában 6 óra és fél 7 között nyitnak, és általában 20-21 óráig vannak nyitva, de vannak kivételek. Siófokon van olyan üzlet, ami 22 óráig nyitva tart, a benzinkutaknál található express üzletek pedig éjjel-nappal üzemelnek.