Család

Így virágozhat még ősszel is a muskátli

Gondozási tippek, hogy ősszel is virágokat hozzon a kedvelt növény!
2023. Szeptember 16.
(Kép forrása: Getty Images)

A színpompás muskátli kedvelt lakója sokunk otthoni erkélyének, balkonjának. Az nlc.hu most megosztott néhány tippet arra, hogyan gondozzuk a szép növényt, hogy még ősszel is virágokkal örvendeztessen meg bennünket. A portál szerint a muskátli, ha jól érzi magát, akár még novemberben is virágozhat.

Ennek az első lépése a táplálás: a hőmérséklet csökkenésével a növénynek ugyanis egy picit több tápanyagra van szüksége. Ehhez meg nem kell duplázni a tápoldatot, de egy keveset célszerű emelni az adagon.

A második fontos pont az öntözés. A hőmérséklet csökkenésével ugyanis egyenes arányban kevesebb kipárolgás történik, így a muskátli gyökerei sokkal tovább tudnak gazdálkodni a vízzel, tehát nem kell olyan sűrűn locsolni. Elegendő akkor megöntözni, amikor a felső ujjnyi réteg már teljesen száraz.

Az őszi napokon a napfény is kevesebb a napfény. Ha árnyékos helyen van a muskátli, érdemes olyan helyre áttenni a virágládát, ahol a lehető legtöbb fény éri, hiszen kifejezetten fénykedvelő növényről van szó.

A cikk felhívja a figyelmet arra is, hogy a kedvelt balkonnövény átteleltethető, így nem kell minden évben újat venni belőle. Amikor elvirágzott, csak vágjuk vissza a hajtásokat körülbelül 15 cm-re, és tartsuk olyan helyen, ahol 5-10 fokos hőmérséklet van.

Forrás: nlc.hu