Család

Kigúnyolták az anyukát a babájának adott név miatt

Van, ahol a születendő babának az alapján választanak nevet, hogy az mennyire nőies vagy épp férfias. Az utóbbira állítólag ez a legjobb példa!
2023. Szeptember 17.
Kisfiú baba

A neten panaszkodott az az anyuka, aki a világ (szerinte) legférfiasabb nevét adta a kisbabájának: a kicsit Alpha Mael-nek keresztelték. Ez utóbbi nem elírás a Male helyett, hanem herceget, vezetőt jelentő fiúnév.

Az édesanya szívfájdalma az, hogy az ő anyukája ki nem állhatja a gyerek nevét, mert szerinte rémesen hangzik. „Pedig egyáltalán nem volt ez szörnyű választás! Igaz, hogy kilóg a sorból, de egyáltalán nem őrült név. Sőt, annyira kifejező!” – folytatta a sértett anyuka.

A kommentelők nem kímélték

Talán nem is gondolta volna, de rövid időn belül egészen sok válasz érkezett a bejegyzésére. Igaz, nem pont olyanok, amilyenekre számított: a kommentelők is a megrökönyödött nagymamával értettek egyet, és ezt nem is rejtették véka alá.

Az egyikük szerint rengetegen fogják csúfolni a kisfiút, amikor közösségbe kerül: Ez a név tényleg nem őrült, hanem hihetetlenül őrült!” Egy másik azon morfondírozott, hogy engedélyezhették egyáltalán, hogy ezt a nevet kapja az újszülött.

Jöttek persze vicces kedvű hozzászólók is:

  • „Ígérd meg, hogy a második fiadat majd Beta Mael-nek nevezed!”
  • „Teljesen megértem az anyukádat! Én nem is ismerlek, mégis ordítani támad kedvem ennek a névnek hallatán!” 
  • „Szívből remélem, hogy a 18. szülinapja után a fiad első dolga az lesz, hogy nevet változtat.” 
  • A Mael névvel semmi baj, kifejezetten szép. De az ég szerelmére, hogy párosíthattátok az Alpha-val?!” 

Itthon senki nem követhetné az anyuka példáját, ugyanis sem az Alfa, sem a Mael név nem anyakönyvezhető, az új nevek kérelmezése után pedig szigorú szabályokat vesznek figyelembe azok, akik elbírálják a szülők által benyújtott neveket.

Nyitókép: Getty Images, Forrás: Via