Család

Magyar Gyermekmentők: Így lásd el a gyereket, ha vérző sérülést szerzett

Ha tehetné, mindenki elkerülné, hogy vérző sérülés érje a gyermekét, a baj azonban sajnos egy pillanat alatt megtörténhet.
2024. Április 05.
vérző seb ellátása

A Magyar Gyermekmentő Alapítvány egy újabb rövid, ám annál hasznosabb videóval készítik fel a felnőtteket egy esetleges vészhelyzetre, aminek kimenetelében nagyon sokat számít, hogy tudjuk-e, hogyan kell helyesen reagálni.

Mint a szakértők által készített kisfilmből kiderül, a mentők kiérkezéséig erős vérzés esetén kulcsfontosságú, hogy direkt nyomást alkalmazzunk a seben, majd a sérületet fektessük le, a lábait polcoljuk fel és takarjuk be.

Nemcsak vérző seb, hanem bármilyen, gyermekeket érintő probléma esetén hasznos lehet az ingyenesen letölthető Gyermek Elsősegély applikáció, amiből könnyen és gyorsan megtudhatjuk, mikor kell mentőt hívni, és mit tehetünk egy-egy kritikus helyzetben.

Teljesen természetes, hogy egy bajba jutott gyereket látva úrrá lesz rajtunk az ijedtség, egy ilyen hasznos alkalmazással azonban úrrá lehetünk a helyzeten és nem mellesleg sokat segíthetünk a sérülteknek.

Nyitókép: Magyar Gyermekmentő Alapívány Facebook oldala