Család

Már kiskamasz Fehér Anna nyilvánosságtól óvott fia – róla beszélt a színésznő

A 65 éves színésznő nagyon óvja a nyilvánosságtól fiát, László Barnabást – egy műsorban most róla is beszélt.
2024. Január 16.
(Fotó: Olajos Piroska via Fotocentral)

Az Almárium című műsor vendége volt Fehér Anna, akit arról is kérdeztek, hogy rengeteg színházi feladata mellett és édesanyaként hogyan bírja energiával. „Tizenkét és fél éves, már inkább tizenhárom tulajdonképpen. Győzöm. Annyi töltés, boldogság! Persze néha fáradt vagyok, de már sokkal önállóbb” – mesélte a műsorban a színésznő, amit a Story szemlézett.

A műsorvezető elmondta, hogy úgy tudja, Fehér Anna úgy szeretné nevelni a gyermekét, hogy ne szippantsa be a digitális-virtuális világ – erről is kérdezte a színésznőt. „Ez nagyon nehéz ügy nekem is. Be fogja szippantani, ezt a lépcsőt én már megléptem tudatilag. Nem lehet, hogy ne szippantsa be. De az édesapjával együtt az az alapvágyunk, vagy javaslatunk, vagy segítségünk neki, hogy ne engedje, hogy a szolgájává váljon, hanem csak használójává váljon. Ha nem így lesz, azt is csak nézhetjük, de olyan alapokat kapjon, amitől független és szabad ember is maradhat, és csak felhasználója, nem szolgálója. Ez nagyon nehéz” – fogalmazott, és hozzátette, hogy az ő korosztályának ez mindenképpen idegen volt, számára ez egy tanult műfaj.

„De ne legyen az, hogy azért gondolkodom én erről másképpen, mert olyan nagy a távolság az általam tanult világtól, mint amit ők kapnak. De azért az elmúlt harminc évben sok értelmes gondolat és tanulmány és elemzés is született arról, hogy ez mi mindent okoz a gyerekek fejlődésében, és hogy miért fontos, hogy mértékkel, pont annyit, amennyit tudnak, és hogy szabad emberek maradjanak mellette” – mondta, és hozzátéve azt is, hogy nagyon büszke arra, hogy a fia sokszor máshogy áll ehhez a kérdéshez, mint osztálytársai.