Család

Sírni fogsz ezen a 2 perces karácsonyi kisfilmen

Hogy férhet ennyi szeretet 120 másodpercbe?
2022. December 21.
Tobey, a pulyka

A történet főszereplője, Toby a pulyka, anyukája bátorságának köszönhetően menekül meg attól, hogy számos társához hasonlóan a karácsonyi asztalon végezze. Karácsonykor őt is hazaviszik a megtalálói, ám szerencsére nem azért, hogy az ünnepi menü része legyen.

A család, aki megtalálja, szeretettel fogadja és felneveli a kis pulykát, akinek egy hajszálon múlt az élete. Igen ám, de karácsony közeledtével a tévében is egyre gyakoribbak a fogyasztásra ösztönző reklámok, melyek között felbukkan egy olyan, amelyik különösen felkavarja Toby-t…

A PETA UK (azaz a People for the Etichal Treatment of Animals) az etikus táplálkozásra szeretné felhívni a figyelmet ezzel a szívmelengető történettel: „Egyetlen anyának sem lenne szabad elszakadnia a kicsinyétől, majd könyörtelen halált halnia a karácsony nevében” – vallják a szervezet munkatársai, akik arra kérnek, hogy a kisfilmet látva gondold át újra, mi kerül nálatok az ünnepi asztalra!

„Csak az Egyesült Királyságban 9 és 11 millió között mozog azoknak a pulykáknak a száma, akiket a karácsonyi időszakban mészárolnak le. Az állatok, akikről nem szabad elfelejteni, hogy érző lények, különösen fájdalmas halált halnak. Ugyanez történt Tobey mamájával, és kis híján vele is” – mondta a a felelős főzésre ösztönző kisfilm kapcsán a PETA UK.

Forrás: Via, Fotó: PETA UK Facebook