Érdemes a hidegen fogyasztható levesekből nagy adaggal készíteni a kánikula-szezonban. Szerencsére több olyan is akad köztük, amikkel csak minimális ideig kell bíbelődni a tűzhely mellett, vagy amik egyáltalán nem igényelnek főzést.
A Nosalty recepttárának köszönhetően most vegyesen ajánlunk nektek gyümölcsös és zöldséges hideg leveseket is – próbáljátok ki mindet a nyáron.
A klasszikus gyümölcsös
Egyszerre leves és desszert a hűsítő gyümölcsleves, aminek nagy előnye, hogy szinte bármilyen maradék vagy fagyasztott gyümölcsöt bele tudunk tenni. Ebben a változatban van alma, nektarin és banán is, a fanyarságát pedig egy kis ribizli és joghurt adja. A leves fűszerezése is különleges, így igazán frissítő finomság lesz!
Tovább a receptre: selymes-krémes gyümölcsleves
A legjobb paradicsomos hűsítő
Ha a paradicsomleves helyett kipróbálnál egy kicsit különlegesebbet, amit leginkább behűtve érdemes ennetek, akkor ajánljuk a gazpachot. Ez talán az egyik legismertebb zöldséges hideg leves, és ennek a spanyol fogásnak természetesen a paradicsom az alapja. Nem kell attól tartanod, hogy túl fűzeres ez a leves, inkább a zöldségek dominálnak benne, mint a csípős íz, hiszen a pikáns ízt ebben a fokhagyma és a balzsamecet adja.
Tovább a receptre: hűsítő gazpacsho
Egy tál csodaszép rózsaszín céklaleves
Nagyon gyorsan, főzés nélkül elkészíthető ez a gyönyörű színű céklaleves, amit akár nyers céklából, akár ecetes céklasalátából meg lehet csinálni. Uborka, kapor és citrom is besegít, hogy még frissítőbb legyen. Egy tartalmasabb fogásért pedig érdemes főtt tojással tálalni.
Tovább a receptre: hideg litván céklaleves
Egy uborkás frissítő leves
Kígyóuborka és joghurt az alapja ennek a nagyon gyorsan, főzés nélkül is elkészíthető hűsítő levesnek. Ami igazán különlegessé teszi, az a fűszerezése és a pirított dió.
Tovább a receptre: joghurtleves főzés nélkül