Család

Négy húsvéti dekoráció, amiket a gyerekekkel is elkészíthettek

Mutatunk néhány egyszerűbben elkészíthető húsvéti dekorációs ötletet, amit a gyerekekkel is meg tudtok csinálni, ha szerettek kézműveskedni!
2023. Április 01.
(Kép forrása: Getty Images)

Nyuszi tojástartó

Néhány kartonpapír gurigából aranyos nyuszis tojástartókat készíthettek, amikbe majd kerülhetnek a festett tojások!

Amire szükségetek lesz: kartonpapír gurigák, színes papírok, olló, ragasztó, színes festékek és ecset, filctollak, opcionálisan kisebb gombok, dekor pomponok, mozgó szemek

Elkészítés:

A nyuszis tojástartók készülhetnek úgy is, hogy a kartongurigát színesre lefestitek, vagy úgy is, hogy papírral vonjátok be. Készítsétek el a színes alapot az általatok választott módon, majd színes papírból vágjatok ki nyuszifüleket – ehhez érdemes először egy sablont kivágni, majd azt körbe rajzolni. Ragasszátok fel a füleket felülre, a guriga belsejébe, majd jöhet a nyuszi arca! Ehhez vághattok ki külön papírból pofit a nyuszinak, vagy rajzolhattok is filctollal. A szemek készülhetnek mozgó szemek, színes papírból kivágott szemek vagy gombok felragasztásával, vagy filctollal megrajzolva. Az orrot és a bajszot is rajzoljátok fel vagy a ragasztható pofira, vagy a papírgurigára, de ezeket is vághattok ki sötét papírokból, és úgy ragaszthatjátok rá.

 

Bárányos üdvözlőlap

Készíthetitek ajándékba is ezt a kedves, húsvéti bárányos üdvözlőlapot, vagy akár dekorációnak is.

Amire szükségetek lesz: színes kartonpapír vagy vastagabb színes papír az alapnak, parafadugó, fehér festék (például tempera), fekete papír, opcionálisan mozgó szemek, színes szalag, olló, ragasztó

Elkészítés: A parafadugóval nyomdázzatok a színes alapra alapot a báránynak, és amíg ez szárad, vágjatok ki neki fejet, füleket és lábakat, a képen látható módon, fekete papírból. Ha megszáradt az alap, ragasszátok fel a bárány testrészeit. A szemeket készíthetitek mozgó szemek felragasztásával, vagy fehér és fekete körökből ragasztva. A szalagból kössetek egy masnit, amit ragasszatok a bárányka nyakába.

 

Egyszerű dekoráció a tojásfára

Térhatású tojásokat készíthettek papírból, amikkel a tojásfát dekorálhatjátok

Amire szükségetek lesz: színes papírok, olló, ragasztó, madzag, gyöngy

Elkészítés: Először rajzoljatok elő egy tojás sablont, mert fontos, hogy minden tojás egyforma méretű legyen, majd ezt vágjátok ki. Vágjatok ki különböző színű/mintájú papírokból tojásokat – egy felakasztható díszhez négy darab kell. Vágjatok madzagokat, majd csomózzátok össze a végüket akasztónak – akár egy gyöngyöt is fűzhettek fel rá, az alábbi kép szerint. A tojásokat hajtsátok félbe, és úgy ragasszátok össze, hogy az egyik felét egy másik tojás feléhez ragasztjátok, így kaptok egy fél térhatású tojást. Két ilyen fél tojást kell majd összeragasztanotok, de előtte a madzagot tegyétek közé, hogy majd fel lehessen akasztani a tojásfára. A madzagokra fűzhettek egy gyöngyöt felülre is, és kössetek rá még egy csomót.

 

Húsvéti papírkoszorú

Készítsetek egy színes, tojásos díszt az ajtóra!

Amire szükségetek lesz: papírtányér, olló, színes papírok, ragasztó, szalag

Elkészítés: Vágjátok ki a tányér közepét, hogy csak egy szélesebb papírgyűrű maradjon. Készítsetek egy sablont a papírtojásoknak, majd vágjatok ki nagyjából tizenkét színes papírtojást is (de ez lehet több vagy kevesebb is, attól függően, mennyire sűrűn teszitek fel a tojásokat a koszorúra). Ragasszátok körbe a koszorút tojásokkal. A szalagból vágjatok egy akasztót, amit rögzítsetek a koszorú hátuljára, előre pedig tehettek egy masnit is dekorációnak.

Az ötletet tovább gondolva akár egy nyuszit is készíthettek papírból, aki a tojásokat tartja.