Család

Ő Bálint, a mentős, aki telefonon segítette egy baba újraélesztését

Gépkocsivezetőként csatlakozott az Országos Mentőszolgálat csapatához, mostanra pedig mentőtechnikussá és mentésirányítóvá képezte magát.
2024. Április 12.
Berényi Bálint Országos Mentőszolgálat

Kicsivel több mint 4 évvel ezelőtt csatlakozott a Mentőkhöz Berényi Bálint, akinek családjában többen is az egészségügyben dolgoznak, így számára sem volt kérdéses az életmentő hivatás.

Pályafutását a Mentőszolgálatnál gépkocsivezetőként kezdte, de közben elvégezte ápolói tanulmányait és mentőtechnikusként folytatta a munkáját, méghozzá a Kisteleki Mentőállomáson.

Ahogy Facebook oldalán írja az OMSZ, Bálint idén új kihívásokat keresett: a kivonulói szolgálat mellett év elején mentésirányítóként is helytáll a Szegedi Mentésirányításon. Itt futott be az a hívás, melynek hangfelvételét többen is hallhattak múlt héten: Bálint a vonalban lévő édesanyának segített, hogy sikerrel éleszthesse újra 3 hónapos babáját.

„Szeretek összedolgozni a bajtársaimmal, ez az újraélesztés pedig igazi csapatmunka volt” – idézték kollégái a telefonos segítséget nyújtó Bálintot.

@orszagosmentoszolgalat ❗️HÁROM HÓNAPOS CSECSEMŐ ÉLETÉT MENTETTE MEG A MENTÉSIRÁNYÍTÓ❗️🚑❤️🇭🇺#mentők #veddészreamentőt ♬ eredeti hang - #Mentők

Nyitókép: Országos Mentőszolgálat – Facebook oldal