Család

Összevesztek a szülők a gyerek nevén, mindenki úgy szólítja, ahogy neki tetszik

Nem mindig egyszerű megállapodni a gyerek nevét illetően, de az azért ritkaság, hogy még a születése után 3 évvel is tart a vita.
2023. Szeptember 23.
méltatlankodó kislány

Egy brit pár azonban épp ebben a helyzetben van, a szülők civakodásának pedig egész biztos, hogy a kislányuk issza meg legjobban a levét!

Mint kiderült, az anyuka és az apuka kapcsolata már akkor megromlott, amikor a kislány úton volt, ezért amúgy sem volt túl rózsás köztük a hangulat, ráadásul azóta külön is váltak.

Nem jutottak dűlőre a névadással

Az édesanya mindenképpen azt szerette volna, hogy a lánya az ő nevét viselje, mert náluk ez családi hagyomány. Mivel az apukával nem jöttek ki túl jól, a férfi vezetékneve helyett pedig a sajátjával anyakönyveztette a kislányt, akit így pontosan úgy hívnak, mint az anyukáját.

Az apuka természetesen ezt nem hagyta annyiban: ő a saját nagymamája nevét, egy szívének kedves második nevet és az ő családnevét szerette volna a kislánynak adni.

A veszekedés annyira elfajult közöttük, hogy bíróságra vitték az ügyet. Itt mindkettőjüknek kedvező megoldásra törekedtek, amivel végül egyikük sem elégedett: a kislány megtarthatta az anyuka által választott keresztnevet, a vezetéknevét azonban meg kellett változtatni az apáéra.

Bírói döntés

Ez a döntés sem az anyának, sem az apának nem tetszett, ezért sajátos megoldást fundáltak ki: amikor a 3 éves kislány az anyukájával és az ő családjával van, akkor az általa választott keresztnéven szólítják, ám amikor az apuka viseli gondját (vagy az ő rokonai töltenek vele időt), akkor a neki tetsző neveket használják.

Mindkét szülő a saját igazát bizonygatja, abba azonban egyikük sem gondol bele, hogy a kislánynak hogy esik és a fejlődésére miként hat az, hogy a neve épp attól függ, hogy az anyukája vagy az apukája családjával van-e.

Fotó: Getty Images, Forrás: Via