Ha ehető ajándékot adnátok csokirajongóknak, vagy otthon innátok az ünnepek alatt egy finom forró csokit, próbáljátok ki a pálcikás verziót, amit akár a gyerekekkel együtt is elkészíthettek, akik biztosan lelkesen vesznek majd részt a dekorálásba.
A pálcikás forró csokihoz csokit kell olvasztanotok – ez lehet étcsoki, tejcsoki vagy fehércsoki, és akár rétegezve is önthetitek – majd papírpohárba vagy kisebb üvegpohárba, muffinformába töltenetek, és amíg olvadt, addig fagyipálcikát kell beleállítanotok, hogy beleszilárduljon.
A BBC goodfood receptje hat adaghoz – amit az ő receptjük szerint kisméretű gyerekjoghurtos poharakba töltöttek ki – 300 gramm csokoládét javasol, és a tetejükre kis méretű vagy apróra vágott mályvacukrot, csokicseppeket, cukorgyöngyöket vagy más cukorkát, az ízlésetek szerint. Akár kicsi joghurtospoharakba töltitek ki az olvasztott csokit, akár más poharakba, érdemes egy ecsettel előtte vékonyan kikenni olajjal a poharakat.
A csokikat törjétek apró kockákra, majd gőz felett olvasszátok meg – ha többfélét használtok, mindegyiket külön. Óvatosan töltsétek a pohárkákba – ha műanyagot használtok, várjatok, amíg valamennyire kihűl, de még folyik. Mindegyik közepébe tegyetek egy-egy fából készült fagyipálcikát, majd szórjátok meg a tetejüket a választott cukorkákkal vagy csokival, majd tegyétek be a hűtőbe megdermedni.
Amikor megdermedtek, óvatosan vegyétek ki a pohárkákból – ezért lehet érdemesebb papírpoharat használni, azt könnyebb levenni, vagy pedig üvegpoharat, szilikon formát.
Az elkészítéshez forró tejben kell feloldani a csokit.
Ha ajándékba szeretnétek adni, egy-egy kisebb darab celofánba csomagoljátok be.
Az alábbi videókban a dekoráláshoz találtok néhány ötletet.