Család

Szilágyi Lilána nem haragszik apjára: „Nem magától lett olyan, amilyen. Neki sem volt könnyű gyerekkora”

Hosszú, háromórás interjút adott Szilágyi Liliána és párja Lengyel Zsombor a Mindenségit! Youtube –csatornának. Liliána mesélt a mindennapjairól, traumái feldolgozásáról és arról, milyen céljai vannak.
2023. Április 10.
Szilágyi Lilána
kép: pillanatkép / Mindenségit, youtube

2021 decemberében az Elviszlek magammal műsorban beszélt először a nagy nyilvánosság előtt Szilágyi Lilának arról, hogy gyermekkorában testileg, lelkileg, szexuálisan bántalmazta (őt és édesanyját) apja, Szilágyi Zoltán. Most, egy több mint háromórás interjúban arról beszélt, hol tart a traumafeldolgozásban, milyen céljai vannak – írja a Blikk.

– Nem haragszom az apámra. Nem magától lett olyan, amilyen. Neki sem volt könnyű gyerekkora – mondta Lilu, Szilágyi Zoltánról. – Most jutottunk el odáig, hogy a jelenleg fiatalok jelentik az első generációját azoknak, akik végre ki merik mondani, ha valamiből nem kérnek, ha valami nem tetszik nekik. A nagyapáink is, a szüleink is tűrtek, úgy érezték, nekik ez a sors jutott, nem tudnak azon változtatni. Ma már ez nem így van, egyre többen emelik fel a hangjukat – mondta a Mindenségit! című adásban.

Lilut párja is elkísérte az interjúra, Lengyel Zsombor. Még gyerekként ismerték meg egymást, Lilu sokáig plátói szerelmet táplált a nála két évvel idősebb fiú iránt. – Ha ő nem lenne az életemben, szerintem nekem nem lenne párkapcsolatom – magyarázta Lilu.

Liliána bántalmazott sorstársain szeretne segíteni, de fontolgatja a színészi pályát is, nagymamája, Bara Margit után.

Egy korábbi interjúban elmondta, hogy jól halad a felszabadulásban,  örül, hogy a saját történetével másoknak bátorságot adhat, de nem szeretné, ha hosszú távon ez az ügy határozná meg a személyiségét. Arra pedig nagyon vágyott, hogy lekerüljön róla az ’úszó’ címke, ami arra emlékezteti, hogy valami olyanba lett kényszerítve, amitől sokat szenvedett. Azóta eldöntötte, hogy nem tér vissza a versenysporthoz.

Az interjút ITT lehet megnézni.