Család

This is Us: Milo Ventimiglia így mondott köszönetet apjának

A színész felidézte, hogy édesapja segítette Jack Pearson megformálásában.
2023. Február 24.
(Kép forrása: NBC/Contributor/Getty Images)

A hatodik évadjával tavaly ért véget a This is Us (Rólunk szól) című sorozat, egy több idősíkon játszódó családi történet, amiben a főszereplő háromgyermekes család életének eseményeit egyrészt a múltban láthatjuk, ahol a gyerekek felnövését követhetjük nyomon, majd a jelenben, ahol már ők maguk is nagyok. A sorozat rajongói számára nem ismeretlen az édesapa, Jack Pearson karaktere, akit Milo Ventimiglia alakít a szériában.

Ugyan a sorozat már véget ért, de a 45 éves Ventimiglia éppen egy új sorozatának promóciós körútján van, és a The View-nak adott interjúja során beszélt Jack Pearson karakteréről, és arról, hogy saját édesapja, Peter Ventimiglia adott számára inspirációt a megformálásához, írja a Scarry Mommy. „Az apám csodálatos… az édesanyám és az édesapám… elérzékenyültem” – mesélte a műsorban. „Apám és Jack Pearson megélték ugyanazt a korszakot, mindketten az 1940-es években születtek, mindketten vietnámi veteránok.”

Jack-ben látom azt, amilyen édesapám volt a nővéreimmel és velem, egyszerűen csodálatos. Szóval köszönöm neked” – tette hozzá könnyeivel küzdve a színész.

Megosztotta azt is, hogy amikor a sorozaton dolgozott, magánál tartott egy gyerekkori fényképet magáról és az apjáról, hogy emlékeztesse arra, milyen volt ő, és hogyan tudott ebből meríteni Jack Pearson ábrázolásához. „Szóval azt hiszem, amit csináltam, az volt, hogy csak felnéztem apámra. Az előzetesemben volt egy fénykép apámról és rólam, amikor még kisgyerek voltam, amin ez állt: »Légy jó férj. Légy jó apa.« Én pedig úgy voltam vele, hogy csak nézz rá minden nap, és megvagy” – mondta a műsorban.

Egyes vélemények szerint Jack Pearson karaktere elérhetetlen kép arról, hogy milyen lehet egy apa és férj, amivel Ventimiglia nem ért egyet, és megjegyezte, hogy Jack-nek valójában nagyon sok hibája volt.

Az ő véleménye a karakterről az, hogy „egy elérhető szuperhős”, és „egy nagyszerű példája egy férfinak, egy férjnek, egy apának, akinek megvannak a hibái, de bárki bármilyen háttérrel törekedhet arra, hogy olyan legyen, mint ő.”