Család

Továbbra is marad a nyárias idő

A jövő hét is kedvez még a szabadtéri programoknak, továbbra is kitart a vénasszonyok nyara: kedden kialakulhat zivatar, de várhatóan napos és meleg lesz a jövő hét.
2023. Szeptember 17.
(Kép forrása: Getty Images)

Vasárnap napos időre számíthatunk általában kevés, de az ország keleti harmadán több gomolyfelhővel, és azon az országrészen zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23-29 Celsius-fok között valószínű, írja a Kiderül.

A hét első napján szintén napos idő valószínű gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Általában száraz idő várható, de egy-egy zápor, zivatar nem kizárt északkeleten. A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül, főleg a Kisalföldön helyenként megerősödik. Hétfő délutánra 25-31 Celsius-fok közé melegszik fel a levegő.

A keddi napon hidegfront szakadozott felhőzete vonulhat át az ország felett nyugatról kelet felé. Emellett több órára kisüthet a nap. Szórványosan számítani lehet záporesőre, zivatarra. A déli, majd nyugati, északnyugati szél sokfelé megerősödik, zivatar környékén viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13- 20, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 24-32 Celsius-fok között várható ezen a napon.

Szerdától ismét napsütéses időre van kilátás, a hét további részében a maximum hőmérsékletek 24-32 Celsius-fok között is alakulhatnak.