Család

Villámveszélyre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat

Ma hajnalban adta ki friss figyelmeztetését az Országos Meteorológiai Szolgálat, melyben veszélyes időjárási jelenség közeledtét jelzi.
2024. Március 16.
nagy eső

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján rendszeresen publikálják az aktuális riasztásokat, ahol a szombat éjfélig érvényben lévő szöveges figyelmeztető előrejelzés int óvatosságra.

Mint írják, „ma a Dunántúlon (kissé nagyobb valószínűséggel északnyugaton) egy-egy helyen villámtevékenység nem zárható ki.”

Hozzátették továbbá: „Figyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!”

Hogy alakul a hétvége időjárása?

Ahogy azt korábban hírül adtuk, összességében nem lehet okunk panaszra a hétvége időjárását illetően: szombaton nagyrészt borult lesz az ég, majd a délutáni, esti óráktól északnyugat, nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Ekkor már lesz némi eső, egész pontosan: zápor, néhol zivatar. Időnként megélénkül a szél, délutánra 11 és 18 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap általában gomolyfelhős, napos, száraz időre számíthatunk, de főleg északkeleten, keleten még lehetnek erősen felhős területek, arrafelé helyenként eső, zápor is előfordulhat. Megélénkül a szél, hajnalban 1, 8, kora délután általában 11, 17 fok valószínű.

Nyitókép: Getty Images