Család

Visszatér a meleg, igazi kánikula jöhet hétvégére

Olyan idő lesz a hosszú hétvégén, hogy kívánni sem lehetne jobbat! Olykor megmutatja magát az ősz, de melegre kell készülni.
2023. Október 20.
Hétvégi időjárás

Nem ritka, hogy hétvégékre (főleg hosszú hétvégékre!) elromlik az idő, most azonban szó sincs ilyesmiről!

Már ma is kegyes lesz hozzánk az időjárás, de szombaton, vasárnap, hétfőn és kedden még naposabb és melegebb idő vár ránk, a koponyeg.hu előrejelzése szerint mindenképp.

  • Pénteken gyakran lesz erősen felhős az ég, de pár órás napsütés is kijut nekünk. Csak néhol fordul elő zápor. A délnyugati szél nagy területen erős lesz, nyugaton viharosra is fordulhat. A hőmérséklet 20 és 30 fok között alakul, a déli országrészben kánikula lehet!
  • Szombaton erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé jöhet eső, zápor, néhol zivatar is. A délnyugati szél még gyakran lesz élénk, a hőmérséklet az22 fok körüli értékeket mérhetünk.
  • Vasárnap reggelre sűrű ködfoltok képződnek, ezek feloszlása után változóan felhős időre van kilátás, délnyugat felől elszórt záporokkal. A hőmérők továbbra is 19-24 fokot mutatnak majd.
  • Hétfőn fátyolfelhők szűrhetik a többórás napsütést, és csapadék sem várható. Kellemes kora őszies időre számíthatunk, 20-21 fokos maximumokkal.
  • Kedden változóan, majd erősen felhős lesz az ég, de estig komoly csapadékkal nem számolhatunk. Továbbra is marad a 21 fok körüli csúcsérték.

Nyitókép: Getty Images