Család

Vízöntő szülő vagy? Ez a 6 dolog biztosan jellemző rád

Ha a kreativitás és a szabadság számodra a legfontosabb a gyereknevelésben, akkor igazi Vízöntő szülő vagy.
2024. Január 22.
anya játszik lányával
Kép: Getty Images

Az, hogy milyen szülők vagyunk, rengeteg minden befolyásolja. Az egyik a horoszkópunk is lehet, ha hiszel benne, akkor mutatjuk mit tartanak a Vízöntő szülők 6 legfontosabb jellemzőjének.

1. Tud játszani, nem is akárhogy!

A Vízöntő szülő imád játszani a gyerekével, nem okoz nehézséget neki semmilyen szerepjáték. Képes teljesen feloldódni a játékban, az itt és mostban.

2. Kreatív szülő vagy

Az előbbi ponttal szervesen összefügg: mindig van ötlete, mellette nehéz unatkozni. A meseolvasás sokszor inkább fejből történik, kitalálja a történeteket.

3. Fontos neked a szabadság

Nem szereti a korlátokat, a kötöttségeket, ezért folyton keresi a változatosságot. A gyerekét sokszor partnernek tekinti, akivel sok mindent megbeszél.

4. Kalandvágyó vagy

Mivel nem bírja a kötöttségeket, de imádja a szabadságot, ezért olykor kalandvágyó is tud lenni. Ez azonban átcsaphat kiszámíthatatlanságba is, ha nem figyel eléggé.

5. Gyors észjárású vagy

Intelligens, mindig ezer gondolata van, amivel időnként nehéz lépést tartania a környezetének.

6. Érzékeny vagy

Nem csak a gyerekei irányában érzékeny, könnyen ráhangolódik mások elesettségére is, legyen az ember vagy állat. Ő az a szülő, aki tökéletesen megérti, ha a gyerek egy nap hazaállít egy kóbor kis állattal.