Egyéb

Nem adják át a helyet a metrón a kismamáknak?

Ezen segíthet egy technikai újdonság, amelyet Dél-Koreában fejlesztettek ki.
2016. Július 22.

Nem adják át a helyet a metrón a kismamáknak?

Bizonyára sokan találkoztak már itthon is azzal a helyzettel, amikor nem adják át a helyet a kismamának a közlekedési eszközökön. Pedig nem feltétlenül figyelmetlenségről vagy neveletlenségről van szó: vannak helyzetek, amikor nehezen tudjuk eldönteni, hogy egyáltalán kismamáról van-e szó. Itt nyilván nem a nyolcadik hónapban lévőkre gondolunk, sokkal inkább arra, amikor még nehéz eldönteni, hogy kismamáról vagy szimplán nagyobbacska hasról van-e szó. Kevés kényelmetlenebb helyzet van annál, mint amikor előzékenyen felpattanunk a helyünkről és közlik velünk, hogy ja, csak hasam van, gyerek nélkül.

Az Éva magazin online kiadása számolt be arról, hogy a dél-koreai Busan városában pontosan az ilyen problémákra találtak megoldást: nemrég egy Deacon nevű kütyüt szereltek fel néhány metró- és buszjárat kapaszkodóira.

A kismamaként utazóknak, akik korábban letöltötték a kütyühöz tartozó mobil alkalmazást, egyszerűen oda kell állniuk a szerkezet két méteres körzetébe a metró peronján, és az rögtön csipog, így a többi utas értésére adja, hogy ideje átadniuk a helyüket.

A rendszer bluetooth alapon működik, ha bejön a felhasználóknak, akkor még több járatra és városra is kiterjesztik majd.

Kapcsolódó cikkeink:

  • Babakocsival buszozni kész kaland!
  • Esélyegyenlőség pocakkal és gyerekkel
  • Más-e a másállapot?
  • Forrás: Éva magazin