Egyéb

Programajánló

Hóbagolyfióka Veszprémben, Kecskenap Galyatetőn, és három izgalmas fővárosi program.
2011. Július 17.

II. Kecskenap Galyatetőn

A Mátra sziklás ormaihoz hozzátartozik a kecske. Láttatok már kecskét? Simogattátok is? Galyatetőn ezen a napon minden a kecskékről szól! Július 23-án, szombaton 9 és 20 óra között kecskés programok, éjszakába nyúló zenés buli! Kirakodóvásár kecskesajttal, kézműveskedés, gyerekszínház, néptánc, vetélkedők, és végül fáklyás kecskebál.

Nyáresti koncert a Szent István parkban

Július 24-én, vasárnap este héttől Gerendás Péter és barátai muzsikálnak. Gerendás Péter az ország egyik legjobb gitárosa, a kortárs zene klasszikusa. Barátai közreműködésével olyan jellegzetes dallamok csendülnek fel, akár improvizatív módon, amelyeket talán sosem felejtünk el. A koncert előtt fél 6-tól népek meséinek mesedélutánjára várják a gyerekeket. Ha jó az idő, gyerekekkel is érdemes kimenni a szép esti Duna-partra.

Programajánló

Nem minden csecsemő szép!

A Veszprémi Állatkert hóbagolypárja hat év „együttélés” után fészket, illetve tojásokat rakott, melyekből három egészséges hóbagolyfióka kelt ki. Meglepő és ritka esemény ez, hiszen Veszprémben jó tíz-tizenöt éve nem volt hóbagoly-szaporulat a gondozók emlékei szerint. Ahogy a hóbagolypároknál szokás, mindkét szülő részt vesz a fiókák nevelésében. Nézzétek meg a kisbaglyokat, de a többi állatot is ennek a csodaszép városnak csodaszép állatkertjében!

Augusztus 27-ig Millenáris Piknik

A Millenáris parkjában zenészekkel, táncosokkal, irodalmárokkal, színészekkel, változatos gyerekprogramokkal, drámafoglalkozásokkal és az elmaradhatatlan kézműves-foglalkozásokkal várnak mindenkit. A játékkölcsönzés, piknikkosár mindennap elérhető lesz.

Keddenként változatos előadásokkal és kézműves-foglalkozásokkal, szerdánként dráma- és egyéb foglalkozásokkal készülnek a legkisebbek fogadására.

A csütörtök az irodalomé – délután a gyerekeknek szól a mese, kora estétől pedig az irodalom számos árnyalatát ízlelhetjük meg.

Ha péntek, akkor megmozdul a park! Ingyenes bemutatóórákon próbálhatod ki magad: zumba, salsa, hip hop, jóga, flamenco, sőt még afrikai tánc vagy tűztánc is lesz. A Tisza cipő jóvoltából hétről hétre bajnokságokat hirdetnek a legkülönbözőbb sportágakban, lesz csocsó, tollas, sőt számháború is.

Esténként pedig a Szabadtéri Színpadon látványos táncprodukciók: ott lesz a Magma Tűzszínház, Vámos Veronika, a Mencori Társulat flamenco-estet tart, és más kortárs táncelőadások is lesznek.

Szombatonként kötetlen zenélésre várják a zenekedvelőket, zenészeket, profikat, amatőröket, érdeklődőket, csak a zenélés öröméért. Délután utcazenészek lepik el a parkot. Minden program ingyenes!

Szobrok a Városligeti-tóban

Az Art on Lake igazán különleges kiállítás. A tóban elhelyezett szobrokat sok perspektívából megcsodálhatjuk: a kiállítás látható a hídról, a sétányokról, és legnagyobb különlegessége, hogy több hónapon keresztül mindennap délelőtt 10 órától este 10 óráig körbecsónakázhatóak lesznek az alkotások.