Kamasz

Fontos határidő: holnap éjfélig lehet jelentkezni a keresztféléves felvételin

Szerda éjfélkor jár le a határidő.
2023. November 14.
(Kép forrása: Getty Images)

Hamarosan lejár a határideje a felsőoktatási keresztféléves felvételi jelentkezésnek: november 15-én éjfélig lehet megjelölni a képzéseket. Ahogy arra az eduline.hu is felhívja a figyelmet, ahhoz, hogy érvényes legyen a jelentkezés, nem elegendő azt beadni az E-felvételi rendszerén keresztül, hitelesíteni is szükséges az Ügyfélkapun keresztül a határidőig.

A felvi.hu felsőoktatási portál öt pontban foglalta össze, hogy mire figyeljen az, aki az utolsó napokban adja be a jelentkezését. Az Ügyfélkapun történő hitelesítés mellett a portál felhívta a figyelmet a megadott email leellenőrzésére, a jelentkezési helyek sorrendjére (ez a decemberben egyszer megváltoztatható is lesz), a dokumentummásolatok feltöltésére – amit később kapnak készhez a jelentkezők, azt később lehet majd pótolni –, illetve a kiegészítő eljárási díj befizetésére, amennyiben valaki több mint három képzést jelöl meg. A részleteket ezekről a felvi.hu-n lehet elolvasni.

A jövő héten folytatódnak az őszi érettségik

Az őszi érettségik is hamarosan véget érnek. Emelt szinten tegnapig zajlottak a szóbeli vizsgák, és az őszi érettségi időszak jövő héten, november 20-ától folytatódik a középszintű szóbelikkel. A középszintű szóbeli vizsgák utolsó napja november 24-e lesz.