Kamasz

Leszakadt a plafon a Veres Péter Gimnáziumban tanítás közben

A nagy esőzéseket nem bírta a nemrég kicserélt álmennyezet.
2023. Május 16.
Tábla iskolában
Kép: Getty Images

90 millióért toldozgatták az iskolát – a teljes felújítás elmaradt-, az egyik teremben az órám végén „leszállt” a nemrég kicserélt álmennyezet egyik panelje – írja Facebook-bejegyzésében a békásmegyeri Veres Péter Gimnázium egyik tanára, amit a Telex vett észre.

Szabó Tímea országgyűlési képviselő is megosztotta a történetet, Facebook-oldalán tett közzé egy fotót a leszakadt mennyezetről, szerinte az esőzéseket nem bírta a plafon.

A nagy esőzések után ma leszakadt a békásmegyeri Veres Péter Gimnázium plafonjának egy darabja. Évek óta követeljük a kormánytól az egyre romló épület felújítását, ám úgy tűnik, fontosabb a karcagi idétlen ‘sámándob’ építésére 5 milliárd forintot költeni, mint az ország 6. legjobb gimnáziumában biztosítani a biztonságos oktatást.

A körzet országgyűlési képviselőjeként azonnal kérdéssel fordulok Lázár Jánoshoz, aki idén lehúzta a Veres Péter Gimnázium felújítását a fejlesztések közül, illetve Pintér Sándorhoz, hogy mégis meddig veszélyeztetik a tanulók, pedagógusok és minden ott dolgozó biztonságát, és mikor adnak végre megfelelő mennyiségű forrást a felújításra – írja Szabó posztjában.

A képviselő szerint most szerencsére senki nem sérült meg, „de semmi garancia nincs arra, hogy a folyamatos esőzések miatt nem lesz további baleset. Innentől az állam, mint fenntartó lesz a felelős, ha bárki megsérül.”