Kamasz

Már két tini is belehalt – rémisztő kihívás terjed a TikTokon

A tinik allergiaellenes gyógyszerrel akarnak hallucinálni, már halálos áldozata is van a beteges trendnek.
2023. Május 03.
lány tablettával
Halálos kihívás terjed a TikTokon (Fotó: Getty Images)

A briteknél már sürgős figyelmeztetést adtak ki a legújabb TikTok-kihívás miatt, melynek során a gyerekek nagy mennyiségű allergiaellenes gyógyszert szednek be, hogy hallucinációt okozzanak maguknak.

13 éves Jacob Stevens április 12-én halt meg, miután bevett egy csomó allergiagyógyszert. A Daily Mail cikke szerint az Egyesült Államokban még egy lány, a 15 éves Chloe Marie Phillips is áldozatul esett az antihisztamin tabletták habzsolásának.

A túladagolás nemcsak hallucinációkat okoz, hanem szívelégtelenséget, stroke-ot, görcsrohamokat vagy agykárosodást is okozhat. Jacob teste elkezdett rángatózni, miután lehajtott egy nagy mennyiségű allergia elleni tablettát. A barátai eközben forgattak, hogy megnézzék, mi fog történni. Végül kihívták a mentőket, akik kórházba szállították a fiút, mivel egyre rosszabbra fordult az állapota.

A tinit lélegeztetőgépre helyezték, és hat napot töltött kórházban, mire az orvosok megállapították, az agyhalált.

Jacob családja azt akarja elérni, hogy a törvényhozók tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy más gyerekek ne vegyenek részt egy ilyen kihívásban, korhatárt szabva a vény nélkül kapható gyógyszerekre.

Azt is szeretnék elérni, hogy a TikTok életkori korlátozást írjon elő a fiókok létrehozására, és arra kényszerítené a felhasználókat, hogy azonosítsák magukat, mielőtt belépnének a platformra.

Az antihisztaminok olyan allergiás gyógyszerek, amelyek a hisztamin termelésének gátlásával fejtik ki hatásukat. Ez egy olyan vegyi anyag, amelyet a szervezet akkor termel, amikor észlel valamit, amiről azt gondolja, hogy káros.