Kamasz

Mohácsi diák lett a fokvárosi térképrajz verseny első helyezettje

Emmert Olivér első helyen végzett a 9-12 évesek korcsoportjában.
2023. Augusztus 29.
(Kép forrása: ELTE Informatikai Kar/Facebook)

Emmert Olivér mohácsi diák „Én így képzelem…” című munkája első helyezést ért el a dél-afrikai Fokvárosban megrendezett ICA Térképrajz-verseny nemzetközi döntőjében, számolt be róla az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Karának közleménye alapján az eduline.hu. A versenyen harminckét ország 176 térképrajza vett részt, négy korcsoportban (6-15 év).

A mohácsi diák rajza első helyezést ért el a 9-12 éves korcsoportban – ebben a korcsoportban 62 pályamunkát neveztek be. Emmert Olivér munkája 40 pontot kapott, őt követte egy kanadai grafika 13 ponttal, míg harmadik helyen egy indiai térképrajz végzett 12 ponttal.

Emmert Olivér térképe. (Kép forrása: ELTE Informatikai Kar/Facebook)

Emmert Olivér térképe. (Kép forrása: ELTE Informatikai Kar/Facebook)

 

A díjazott műveket elismert nemzetközi szervezetekhez (UNICEF, ESRI, stb.) juttatják el, amelyek képeslap, poszter formájában megjelentethetik őket.

A szavazásban 19 ország és a José Jesús Reyes Nunez (ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Intézet docense) által vezetett nemzetközi zsűri vett részt.

Magyarország eddig mind a tizennyolc korábban megtartott nemzetközi versenyen képviseltette magát és több magyar térképrajz díjat is kapott.

A 2023-as verseny témája: „Térkép a jövőről” volt – olvasható az ELTE IK oldalán.