Kamasz

Chaten követelte a tanár, hogy nyáron is írjanak leckét a kamaszok, csúnya vége lett

Hogy kell-e nyáron leckét írni az iskolásoknak, megosztó kérdés, ennek a középiskolai tanárnak azonban határozott véleménye van.
2023. Augusztus 06.
matilda jelenet

Ráadásul nem is rejti véka alá, olyannyira, hogy a diákjait is emlékeztette kötelességeikre a vakáció alatt. „Elkezdtem kijavítani a munkákat, amiket leadtatok, de még rengeteg hiányzik. Persze mindenki maga dönti el, hogy mennyire lesz kötelességtudó a nyáron…” – állt a Whatsapp üzenetben, amit az összes tanulójának elküldött.

Az erről készült képernyőfotó aztán szárnyra kapott a neten és nagy vihart kavart: még az olasz pedagógus kollégái is szóvá tették, hogy a megnyilvánulása mennyire szakmaiatlan, már csak azért is, mert a leadási határidő, azaz a nyári szünet vége még igen messze van.

Kiakadtak a kommentelők

„Középiskolai tanár vagyok, és nemcsak nem adok leckét a diákjaimnak a nyári szünetre, hanem mindent elkövetek azért, hogy a vakáció idejére töröljem a nevüket és az arcukat az agyamból” – írta az egyik hozzászóló. „Látszik, hogy ennek a tanárnőnek nincs élete” – fogalmazott meg élesebb kritikát egy másik kommentelő.

Sokan voltak azok is, akik az üzenet tartalma mellett meghökkentőnek tartották azt is, hogy a Whatsappon, vagyis egy nem túl hivatalos csatornán keresztül próbálta meg elérni a tanulóit a nyári szünet alatt.

Nevető tini telefonnal a kezében

A szülők is szót emeltek

„A mi időnkben elképzelhetetlen volt, hogy egy tanár rád írjon a mobilodon és leteremtsen, amiért nem írsz leckét a vakáció alatt” – írta egy 2008-ban diplomázott pedagógus, aki elmondása szerint először szóhoz sem jutott a hír hallatán.

„Az egész éves gyötrés után legalább nyáron jogunk lenne ahhoz, hogy elfelejtsük a sulit” – írta az egyik diák, aki a címzettek között szerepelt és megkapta a telefonjára a tanárnő üzenetét.

„Szerintem a gyerekek abból is sokat tanulnak, ha maguknak kell beosztaniuk az idejüket és felmérni, hogy mennyi feladatot hajtanak végre a nyári szünet hónapjaiban. Teljesen felesleges őrkutyaként a nyomukban loholni, ettől nem lesznek önállóbbak” – fejtette ki álláspontját a szülők egyike.

Forrás: Via, Fotó: imdb.com