Kamasz

Rendkívüli felvételi eljárás: itt lehet megnézni, hol vannak még üres férőhelyek a középiskolákban

Itt lehet megnézni, hol vannak még üresen maradt férőhelyek.
2024. Május 14.
(Kép forrása: Getty Images)

Ahogy azt az Eduline is írja, május 6-án kezdődött el és augusztus végéig tart a rendkívüli felvételi eljárás azokban a középiskolákban, ahol még maradtak üres férőhelyek az általános felvételi eljárást követően.

Amennyiben valaki az általános felvételi eljárás időszakában nem nyert felvételt egy középfokú intézménybe sem, vagy felvételt nyert, de bármilyen okból megváltoztatja döntését, akkor egyénileg, közvetlenül a választott iskolában való jelentkezéssel, egyeztetéssel tudja kérni a felvételét bármely olyan középfokú intézménybe, amelynek maradtak betöltetlen férőhelyei – hívja fel rá a figyelmet az Oktatási Hivatal is.

A rendkívüli felvételi eljárás már nem része a középfokú intézmények felvételi információs rendszerének (KIFIR), de segítenek egy, a meghirdetett férőhelyek keresésére szolgáló programmal, amit itt tudtok elérni.

A rendkívüli felvételi eljárásban való részvétel módját és feltételrendszerét a fogadó középfokú iskola igazgatója határozza meg, írják a korábbi közleményben.