Kisgyerek

5 szuper gyerekprogram

Úgy tűnik, hétvégére egy kis lehűlés várható. Összegyűjtöttünk pár programot, hogy ne unatkozzatok!
2012. Március 30.

A Kisvakond nadrágja-kiállítás

Az 55 éve töretlen népszerűségű Kisvakond szokatlan módon tárgyalja az élet nagy dolgait;kendőzetlenül őszinte, bohém és vicces, miközben rengeteget lehet belőle tanulni. Az eredetiillusztrációk mellett most régi és új kisvakondos játékok és jellegzetes csecsebecsék kerülnekkiállításra, valamint izgalmas gyermekprogramok és filmvetítések is várják a családokat.Az igazi különlegesség az 1985-től gyártott, ma már “retro” Kisvakondok és prototípusokgyűjteménye lesz.

2012-03-31 (szombat)-2012-04-08 (vasárnap)

Millenáris (1024 Budapest, Fény utca 20-22.) Fogadó

millenaris.hu

Alkotóműhely gyerekeknek: Szombati kerengő – Mit rejt a ládafia?

(Képtári foglalkozásKovács Mariann vezetésével, 6-12 éves korig)A játékos foglalkozások két részből állnak. Az kiállításon a gyerekek a témához kapcsolódóanjátékos formában, beszélgetés közben ismerkednek a műtárgyakkal. A műhelymunka soránpedig különböző anyagokkal és technikákkal alkotnak, illetve drámajátékkal dolgozzákfel aznapi élményeiket. A programot az intézmény múzeumpedagógusai a társszakmákatképviselő szakemberekkel, képzőművészekkel, zenészekkel és bábművészekkel együtttervezik és tartják meg.

2012-03-31, szombat, 10:30-12:30

Szépművészeti Múzeum (1146 Budapest, Dózsa György út 41.)

www.szepmuveszeti.hu

Hímes szokások

Húsvéti forgatag, ahol találkozhatsz a régi hagyományokkal, és megismerheted az újkeletű szokásokat is. Lesz tojáskeresés a kertben, locsolóvers-börze, tojásfestés különbözőtechnikákkal, célba lövés szódásszifonnal, ajtódísz készítés, nyuszi simogatás.

2012-03-31, szombat, 10:00-13:00

Wekerlei Kultúrház és Könyvtár (1192 Budapest, Petur u. 7.)www.gyermekhaz.kispest.hu

Világszép nádszálkisasszony – zenés mesejáték Benedek Elek meséje alapján

(5 éves kortól)

A világ utolsó csücskében, a Szurokfekete tenger hetvenhetedik szigetén akkora a sötétség,hogy kardot lehet akasztani rá. Itt raboskodik a világ legszebb lánya, akit a Világot JáróGonosz Boszorkány rabolt el. Folyton arról ábrándozik, hogy valaki majd megszabadítja,ám a vigasztalan, sötét napok egyre csak telnek. Aztán egy távoli királyságból végre elindulhosszú és veszélyes útjára egy királyfi, hogy kiszabadítsa a nádba zárt szépséget és legyőzze aGonoszt…

2012-04-01, vasárnap, 10:00

Thália Színház (1065 Budapest, Nagymező u. 22.) Új Stúdió

www.thalia.hu

Szamár a torony tetején – élőzenés mesejáték bábokkal Chagall képeinek ihletéséből

(6 éveskortól)Vajon Boldizsár, a nyughatatlan, megtalálja-e a holdat, ahol régen látott anyja lakik az éjjel-nappal a tetőn ücsörgő Nagypapa állítása szerint? Csakhogy a kalandos út veszedelmesszalmaboglyán, tátott szájú kúton, lidércekkel veszejtő lápon át vezet az idegen nagyvárosba,aminek tornyán a Hold fészkel, mint egy fényes, nagy madár, onnan indul útra, fel a magaségbe… Hősünket szerencsére mindvégig segíti hűséges bölcs szamara, Zebulond!

2012-04-05, csütörtök, 11:00

Stúdió K Színház (1092 Budapest, Ráday utca 32.)

www.studiokszinhaz.hu

Forrás: www.pestiest.hu, www.kincsprogram.hu, Kincs gyerekprogram-magazin