Kisgyerek

A családnál nincs nagyobb kincs

Vannak, akiknek a családi karácsony csak nagy erőfeszítések árán érhető el.
2013. December 20.

Vannak alapvető értékek, melyek legtöbbünk számára magától értetődőek, és csak most, karácsony közeledtével értékelődnek fel igazán: a család, az összetartozás, a gyermekek kihívásokkal, és megismételhetetlen pillanatokkal teli nevelése mind-mind ezek közé tartoznak. Adódhatnak azonban olyan helyzetek, amikor mindez csak rendkívüli erőfeszítés árán tartható fenn.

A NIVEA és az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa 12 éve kezdte együttműködését. Platina fokozatú támogatóként idén 8 millió forintot adományoztak két különleges programon keresztül a gyermekek képességfejlesztésére és krízishelyzetben lévő családok megsegítésére.

A tehetség nem kallódhat el!

A tehetség adomány! Élni kell vele, hiszen egy életen át meghatározhatja utunkat. Az SOS Gyermekfalvakban nevelkedő gyermekek és fiatalok képességeinek és készségeinek fejlesztésére, az esetleges tehetségek felfedezésére speciális foglalkozásokat szerveznek a gyermekfalvak pedagógiai munkatársai. Ezek a foglalkozások és a házi versenyek, fellépések jó alkalmat adnak arra, hogy a gyerekek megmutathassák magukat, és azok, akik igazán kimagasló teljesítményt nyújtanak, kiemelkedhessenek. Ezen tehetségek további útját szeretnénk mi is egyengetni: a NIVEA támogatásának eredményeképpen idén már lehetőség nyílt a tehetséges fiatalok egyéni fejlesztésére is.

Olyan tehetséges, kitartó, és elkötelezett fiatalok támogatására nyílik így lehetőség, mint például Zita is, aki évek óta atlétizál, és csodás eredményei mellett élete egyik legnagyobb élményeként élte meg, hogy egyike lehetett a 2012-es Londoni Olimpia Fáklyafutóinak.

A családnál nincsen nagyobb kincs

Kevesen tudják, hogy az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa nem pusztán a gondozásába helyezett gyermekekkel és fiatalokkal foglalkozik, hanem krízisbe jutott családok segítésével is. Előfordulhat, hogy különböző okoknál fogva a szülők átmenetileg nem képesek gondoskodni gyermekeikről, ilyenkor fennáll az a veszély, hogy a kicsiket kiemelik a családból.

A családdal eltöltött idő teremti meg az összetartozás érzését, ezért mindent el kell követni annak érdekében, hogy a család széthullása még átmenetileg se következzen be. Az ilyen helyzetekben jelenthetnek óriási segítséget a családmegerősítő, illetve a különböző krízismegelőző programok.

Forrás: HáziPatika.com