Kisgyerek

Adventi programajánló kicsiknek és nagyoknak

A decembert még elképzelni is nehéz gyertyafény nélkül! Ne riasszon vissza a hideg és a hó, számos izgalmas program vár országszerte!
2012. December 11.

Gyertyagyújtások hete

Táncolni és mozogni a babával együtt

Nem kell mindig otthon csücsülni! Ahhoz, hogy a család elégedett és jókedvű legyen, a te jókedveden keresztül vezet az út. Hallottál már erről a remek lehetőségről? Ha szoktad hordozni a kisbabádat, próbáld ki a Maminbabát!

Karácsonyi buli december 19-én tíztől a Kor-no mozgásstúdióban (14.ker. Lőcsei utca 43., a Bosnyák térnél).Pezsdítő latin zenére más budapesti helyszínen is kipróbálhatod ezt az újdonságot, mely segít abban, hogy együtt érezzétek jól magatokat, és az alakodért, erőnlétedért is jókora lépéseket tehess. Ha nagyon belejössz, még oktatónak is kiképeztetheted magatokat, hogy a lakóhelyeden te is szervezhess ilyet a kismamáknak.

Adventi hétvégék Balatonfüreden

Nézzétek meg, milyen a Balaton, a strand, a nyáron zsúfolásig teli Tagore sétány ilyenkor! Forralt bor illata csalogatja a szülőket, kiállítások, hangversenyek és gyerekeknek szervezett színielőadások várják az érdeklődőket, többek közt a Diótörő.

Adventi programajánló kicsiknek és nagyoknak

16-án például a Kisfaludy Színház Arácsi Mesekastély előadása: „Hópihe-puha mesék” – Karácsony Arácson – Ajándék mese és kézműveskedés a Vaszary-villában.

Csokizsúr és főzés gyerekeknek

Hat-hét éves kortól már ilyesmiben is gondolkodhatsz. Ha épp decemberben van a gyerek szülinapja, vagy különleges programmal szeretnéd megörvendeztetni, akkor próbáljátok ki a csokikészítő zsúrt, ahol a gyerkőcök megismerkedhetnek az igazi csokoládé készítésének módjával, és persze kóstolgathatnak, amennyit csak szeretnének.

Adventi programajánló kicsiknek és nagyoknak

Hanukaprogramok gyerekeknek is

Nem csak az adventi koszorú gyújtunk gyertyát ebben az időszakban! A zsidó hagyomány hanuka ünnepe idén december 9. és december 16. közé esik. Az ünnep első lángját december 8-án, szombaton, az utolsót pedig december 15-én, szombaton este fogják meggyújtani. Ha érdekel, hogyan zajlik ez, bármelyik nap benézhetsz a Bálint-házba gyertyagyújtásra! Hanuka ünnepe a Makkabeusok szíriai görögök feletti győzelmére (i.e. 165.), a jeruzsálemi szentély megtisztítására és újraavatására, valamint a nyolc napon át égő mécses csodájára emlékezik. A hanuka szó felszentelést jelent, utalva az eseményre, hogy a szabadságharc győzelme után a bálványokkal megszentségtelenített jeruzsálemi szentélyt újra felszentelték. Itt pedig színes ajánlatot találsz a legkülönfélébb hanukaprogramokból, köztük gyerekeknek szóló zenés műsor is akad.

Sünit vagy kígyót szeretnétek?

December 16-án, advent harmadik vasárnapján délelőtt tíztől délután ötig ismét a hüllők, kétéltűek, ízeltlábúak és kisemlősök lesznek a főszerepben a SYMA rendezvényközpontban, a terrarisztikabörzén. A gyerekek számára vetélkedővel készülnek a szervezők, melyen játékosan tanulhatnak egzotikus állatokról. Lesz gyereksarok az Elvesztett Állatok Alapítvány közreműködésével, ahol a kicsik és a nagyobbak is találhatnak maguknak játékos elfoglaltságot.

Adventi programajánló kicsiknek és nagyoknak

A Magyar Tengerimalac Klub szervezésében az eddig jobbára elhanyagolt tengerimalacok is kellő hangsúllyal szerepelnek majd a börzén. Idén először az igényes állattartást bemutató kiállítást is láthatunk néhány igazán ritkaságnak számító, különleges állat mellett. De ott lesz a megszokott rovar-, pók-, ízeltlábú-, hüllő- és sünnépesség is, hogy kicsik és nagyok megcsodálhassák őket. Lehet, hogy a karácsonyfa alá is bevándorol néhány kedvenc.

1146 Budapest, Dózsa György út 1.Belépő: felnőtt: 900 Ft, diák: 600 Ft, 6 év alatt ingyenes

Nagycsaládosok ötven százalékos kedvezménnyel jöhetnek, hatéves kor alatt pedig ingyenes a börze.

Adventi Kaláka-koncert

December 15-én este fél nyolctól a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben lép fel a Kaláka és vendégei: Bognár Szilvia, Bolya Mátyás, Szokolay Dongó Balázs, Palya Bea, Fassang László, Szirtes Edina Mókus, valamint a Bolyki Brothers és a Csík zenekar. Vagyis parádés, felejthetetlen előadásra számíthatunk ismét! Éppen huszonöt éve, hogy a Kaláka először jelentkezett karácsonyi összeállítással. Az első gyerekek, akik ezen nőttek fel, talán már maguk is apák lettek!