Kisgyerek

Átadták a Debreceni Egyetem gyermeksürgősségi központját

Az új debreceni gyermeksürgősségi centrum az év második felétől fogad betegeket.
2024. Június 05.
kisfiú macival kórházban
Kép: Getty Images

Hétfőn átadták a Debreceni Egyetem (DE) új gyermeksürgősségi központjának épületét a klinika nagyerdei campusán. Szabó Zoltán, a klinikai központ elnöke azt mondta, a beruházás hárommilliárd forint pályázati és 550 millió forint saját forrásból valósult meg. Szabó Tamás, a debreceni gyermekklinika igazgatója elmondta, a több mint 2200 négyzetméteres területen egyebek mellett 33 ágy, ambuláns rendelő, két műtő, önálló képalkotó-diagnosztikai centrum áll rendelkezésre.

Takács Péter egészségügyi államtitkár szerint a beruházások eredményeként Debrecen mellett Budapesten, Győrben, Szegeden és Pécsen jött létre gyermeksürgősségi centrum, ezzel úgynevezett 3-as progresszivitási szintű centrumhálózat alakult ki Magyarországon.

Kossa György, a Debreceni Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke mérföldkőnek nevezte a beruházást, Balla György akadémikus pedig azt mondta, Debrecen, ahol húsz éve alakult meg az első ilyen jellegű ellátóosztály, a magyar gyermeksürgősségi ellátás egyik zászlóshajója.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere szerint az új központ a debreceni és környékbeli gyerekek biztonságát és egészségét szavatolja.

Az új debreceni gyermeksürgősségi centrum az év második felétől fogad betegeket.

 

(MTI)