Kisgyerek

Az anyaság valódi arca

Valljuk be, anyának lenni baromi nehéz. Pláne egyedülálló anyának lenni az. De megéri.
2016. Szeptember 03.

Aly Brothers egy 22 éves, egyedülálló anyuka két gyermekkel. A 3 éves Bentley és a 20 hónapos Levi imádnivalóak, de néha átkozottul rosszul is tudnak viselkedni. De ezt a jelenséget valószínűleg nem kell bemutatni, minden szülő ismeri ezt. Vannak jobb és vannak rosszabb napok egy család életében.

Ennek a 22 éves nőnek pár hete jött el az egyik legrosszabb, legnehezebb napja, amikor a gyerekei előtt sem tudta visszatartani a könnyeit.

Egy teljesen átlagos reggelnek indult az a nap, csak be kellett ugrani a boltba. A gyerekeknek azonban érezhetően nem volt ehhez hangulatuk, Levi nem akart megmaradni a bevásárlókocsiban, elkezdte dobálni a cipőjét, és az anyja pénztárcáját. Eközben a nagyobbik gyerek, Bentley előre szaladt rendetlenkedett, a fagyasztó ajtajait nyitogatta. Az anya ekkor még tartotta magát, tudta, hogy van ilyen, van amikor a gyerekek nem viselkednek kisangyalként.

Ez egészen addig tartott, amíg a pénztárhoz el nem jutott, hogy fizessen. Itt a fiúk összevesztek egy lufin, a körülöttük lévők pedig elkezdtek sápítozni. Aztán egy idősebb úriember azt suttogta, hogy ez a lány túlságosan is fiatalnak tűnik ahhoz, hogy két gyereke legyen. Ekkor volt az, hogy eltört benne a mécses. “Ültem a kocsiban, fogtam a kormányt és sírtam” – mondta.

Bentley, a nagyobbik gyerek kérdezte, miért szomorú, erre az édesanyja elmagyarázta neki, hogy a boltban nem viselkedtek túl szépen, és az embereknek is megvolt erről a véleményük.

Erre a kisfiú is elsírta magát, és azt mondta: “anyu, azt akarom, hogy boldog legyél”. A nő ekkor csinált egy fényképet, ami majd mindig emlékezteti arra, hogyan éli meg élete egyik legcsodálatosabb pillanatát az egyik legrosszabb napján.

A képet aztán megosztotta a Facebookon azzal az üzenettel, hogy senki ne ítélje meg a szülőket, pláne, ha semmit sem tudnak az életükről. “Ilyen az anyaság. Nincsenek divatos szűrők, nincsen jó megvilágítás, nincsen új rúzs. Kócos hajam az eső miatt nedves, arcomon még felfedezhetőek a tegnapi sminkem nyomai, amit már fáradt voltam lemosni, és persze könnyek” – írta.

Aly Brothers, Facebook

Azzal folytatta, hogy anyának lenni nehéz, különösen egyedülálló anyának lenni az. “Nem ismernek. Nem tudják, milyen anya vagyok. A gyerekeimet sem ismerik. Az embereknek fogalmuk sincs arról, hogy voltam már férjnél, hogy még azelőtt összeházosodtunk, hogy megszülettek a gyerekek. Azt se tudják, hogy azért hagytam el a férjemet, mert bántalmazott engem. Úgy hagytam el őt, hogy tudtam, nem lesz könnyű egyedülálló anyaként” – fogalmazott.

A posztot azzal zárta le, hogy néha tudja irányítani a gyerekeit, néha nem, néha hallgatnak rá, néha nem. Néha tartja magát, néha magába zuhan. De tudja, hogy a nehezebb napok elmúlnak, a könnyek felszáradnak, a harc megszűnik, a gyermekei felnőnek. És az is szörnyen nehéz lesz.

“Tehát ha látsz egy hisztis gyereket és egy anyát, aki mindjárt elsírja magát… Kérlek, mondj neki valami jót. Ne ítélkezz. És minden édesanyának, akiknek már volt az enyémhez hasonló napjuk… Látlak, ismerlek, szeretlek titeket. Erősek vagytok és mindent jól csináltok.”

A posztot már több mint 15 ezren osztották meg, és jóval több mint ötezer komment érkezett alá.