Kisgyerek

Az eltűnt Lily édesanyja: „Nem tudom mi van vele, de tudom, hogy nagyon aggódik”

Az egész ország felkapta a fejét a hírre, mely szerint egy eltűnt 3 éves kislányt, Fonseca Lilyt keresi nagy erőkkel a rendőrség. Az édesanya is megszólalt.
2024. Június 01.
Fonseca Lily és anyukája

Ahogy azt Lily édesanyja, Ildikó az RTL Reggeli című műsorában elmondta, kislányát múlt pénteken fényes nappal szó szerint elrabolták. Lilyt az édesapa vitte magával, ő pedig azóta sem látta. Az édesanyának Dr. Kölcsényi Soma ügyvéd nyújt segítséget, a Reggeli stúdiójába ő is elkísérte.

Lily szülei 2016-ban ismerkedtek meg Luxemburgban, a kislány is itt született. Ildikó és portugál párja kapcsolata már a várandósság alatt sem volt felhőtlen, a férfi, akivel sosem házasodott össze, kezdetben szavakkal, később fizikailag is bántotta az édesanyát.

Amíg Lily kicsi volt, arról, hogy szülei hol és mennyi időt tölthetnek vele,  még nem volt bírósági megállapodás. Ildikó sok időt töltött Magyarországon, ahol a családtagjai és barátai sokat segítettek neki. A kislány édesapja teljesen váratlanul megfenyegette Ildikót, hogy ha még egyszer egy hétnél hosszabb időt tölt a gyermekükkel Magyarországon, rendőrökkel fogja elhozatni tőle Lilyt.

Az édesanya eleget tett volt párja kérésének, hetente vitte a kislányt (saját költségén) Luxemburgba, hogy az édesapja találkozhasson vele. Amikor viszont Lily óvodáskorú lett, Ildikó felhagyott a gyakori utazással, aminek nem várt következménye lett: a kislányt az édesapja és nagyapja egy bolt parkolójában, fényes nappal erővel elvette, miközben az anyát a földre nyomták.

Kitépték a kezemből a síró, ordító kislányomat. Betuszkolták egy kocsiba és elhajtottak. Nem tudom mi van vele, de tudom, hogy nagyon aggódik

– mondta elcsukló hangon Ildikó.

A kislány eltűnése ügyében a XVII. kerületi Rendőrkapitányság indított eljárást. Fonseca Lily átlagos testalkatú, hosszú, világosbarna hajú, barna szemű, írják a police.hu oldalon

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki Fonseca Lily tartózkodási helyéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es díjmentes segélyhívó számon.

Nyitókép: RTL Reggeli pillanatkép és police.hu