Kisgyerek

Az ország három kedvenc Mesefaragója

November 27-én lezárult a Játszóvilág Egyesület és a Játéksziget bolthálózat közösen meghirdetett meseíró pályázatának első fordulója, és kiderült, melyik három mese jutott tovább a döntőbe.
2013. December 03.

A Mesefaragó pályázat a lelkes csapatok után a meserajongókat is sikeresen mozgósította: összesen 1655 szavazat érkezett a beérkezett mesékre. A legtöbb voksot a Mezőkeresztesi Harmatcsepp Óvoda Szentistván úti tagóvodájának Katica csoportja kapta. Zűrbolygói küldetés című alkotásukra 475 szavazat érkezett. Mögöttük végzett a Beszédes József Általános Iskola 2/A osztálya A fene vigye el! című meséjével, melyre 326 meserajongó adta le voksát. A harmadik továbbjutó, a Manófalvi Manó Vegyes csoportjának története, az Egy kis zűr az űrben! pedig 246 szavazattal került be a döntőbe.

Az első kör lezárulása után sincs megállás: a pályázat kiírói egy újabb, végső megmérettetésen ismét próbára teszik a továbbjutó csoportok kreativitását. A három döntős csapat egy-egy izgalmas workshop keretén belül, Finy Petra írónő és Radnóti Blanka illusztrátor segítségével tovább csiszol történetén. A tökéletesített meséket december 10-től láthatjuk a Mesefaragó honlapján – ekkor veszi kezdetét az újabb közönségszavazás és a végső verseny, mely december 16-án zárul.

Folytatódik tehát a mesefaragás és a közös alkotás – kísérjék figyelemmel a versenyt, és szavazzanak! December 17-én pedig kiderül, melyik csoport nyeri el a főnyereményt, a Játéksziget bolthálózat által kialakított, készségfejlesztő játékokkal berendezett játszósarkot.