Hozzávalók egy gyerek és két felnőtt adagjához
30 deka brokkoli, két evőkanál zabpehely, egy körülbelül 20 dekás, héjában főtt krumpli, egy tojás, egy kis fej hagyma, késhegynyi szerecsendió, egy csokor petrezselyem, só, egy evőkanál sörélesztőpehely, 6-7 szem retek, 1,5 deci 12 százalékos tejföl, egy evőkanál olívaolaj, egy kiskanál mustár, sütőpapír
1. Párold egészen puhára a feldarabolt brokkolit, majd nyomkodd szét villával, és várj, amíg langyosra hűl.
2. Vágj egészen apróra egy fej hagymát és egy csokor petrezselymet.
3. Hámozd meg és reszeld le a krumplit, aztán keverd össze a brokkolival, a zabpehellyel, a tojással, a hagymával, valamint a petrezselyemmel.
4. Sózd meg és fűszerezd késhegynyi szerecsendióval és egy evőkanál sörélesztőpehellyel. Keverd össze alaposan a masszát!
5. Formálj belőle diónyi golyókat, és rakosgasd sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd ki 200 Celsius-fokon!
6. A megtisztított retkeket tedd aprítógépbe, és őröld egészen finom állagúra.
7. Keverd össze a retekpépet tejföllel, olívaolajjal és kis mustárral. Ezzel a krémmel tálald a ropogósra sült golyócskákat.
Egyéves kortól
Tippünk: Ha a gombócokat tojás nélkül készíted, már kilenc-tíz hónapos kortól a baba kezébe nyomhatod.
Forrás: Kismama magazin