Kisgyerek

Celebanyukák kontra átlagos szülők

Hányszor gondolkodtunk el, híres anyukákat és apukákat nézegetve, miért nem nézünk ki úgy, mint ők? Velünk van a baj?
2014. November 25.

Természetesen a celebanyukák nem olyan életet élnek, mint az átlagos szülők. Az ő napjaik sem tökéletesek, de nagyon sokban különbözik a miénktől.

Sokan segítik őket

A legtöbb celebanyuka – főleg külföldön – alkalmazni tud csecsemőápolókat, bébiszittereket, személyi asszisztenseket, saját szakácsot, takarítónőt és még annyi embert, akik rendben tartják a házat. Bár nem könnyű egy teljes személyzetet koordinálni, de az biztos, hogy sokkal több idejük van arra, hogy gyermekeikkel játszanak vagy frissítő masszázson vegyenek részt.

Rugalmasabb munkabeosztás

Az átlagos anyukának legkésőbb gyermeke három éves korában vissza kell térnie munkahelyére, sok szülőnek ennél jóval hamarabb meg kell ezt tennie, ha nem szeretné elveszíteni az állását. A híresebb és népszerűbb celebanyukák maguk választják meg, mikor szeretnének újra dolgozni és a legtöbb esetben magukkal vihetik kisbabájukat is, plusz egy mindenhez értő bébiszittert.

Ingyen holmik

A híres mamáknak általában nem jelent problémát a legújabb és legtrendibb babaholmi megvásárlása. A gyermekholmit gyártó cégek viszont újabb reklámhordozói felületet látnak a megszületett celebbabákban. Az okos vállalatok elhalmozzák termékeikkel a közismert anyukát, akit a lesifotósok képeit használva címlapra tesznek a bulvárújságok, megmutatva ezzel, mit visel a kisbaba és mit az édesanyja a napi sétánál, bevásárláskor vagy a játszótéren.

Puccparádé

Azon csodálkozunk, miért nem nézünk ki úgy, mint Jennifer Garner, amikor a parkba megy a gyerekekkel körhintázni vagy beülnek valahova egy sütire? Az ok egyszerű. A legtöbb celebanyuka egy teljes csapatot működtet ahhoz, hogy a házat se hagyja el tökéletes kinézet nélkül.

Mindig fitten

A celebanyukák élete sem fenékig tejfel. A hétköznapi anyukák idejük és kedvük szerint keresnek egy, lehetőleg csak nőknek szánt, konditermet, ahol egy edző segítségével lassan újra formába lendülnek. Ezzel szemben a híres édesanyáknak kötelező a lehető leghamarabb visszanyerni régi alakjukat. Az edző házhoz megy és határozottan végzi munkáját. Sok esetben szerződés kötelezi a celebanyukát arra, hogy a lehető leghamarabb régi formájában tündököljön.

Magánrepülő

Soha sem egyszerű kivitelezni, ha több gyerekkel kelünk hosszabb útra, de némileg megkönnyíti az anyuka dolgát, ha van saját repülője, ami elviszi oda, ahova csak menni akar.

Mielőtt nagyon irigyelni kezdenénk a celebanyukák életét, gondoljuk végig az ismertség árnyoldalait is. Már áldott állapotban is lesifotósok célpontjai, akik követik minden lépését, akár autóval megy vagy sétál. Ha nem szeretné magát kellemetlen helyzetbe hozni, ki sem lép a házból tökéletes kinézet nélkül, komoly biztonsági intézkedéseket kell hoznia, ha nem szeretné fotóztatni magát. Még azokban a kórházakban is, ahol írásbeli megállapodást kötnek az ott történtek titoktartásával kapcsolatban, akad általában egy beszédes alkalmazott, aki megfelelő honoráriumért személyes, akár intim információkat ad el a médiának. Ha egyszer megszületik a kisbaba, az egész világ tudni akarja majd a részleteket a piciről és ezért mindent meg is tesznek.

Első hallásra fantasztikusnak tűnik saját gépen repülni és személyes szakács ebédjét fogyasztani, de mindennek meg van az ára. Akár celeb-, akár átlagos anyukáról legyen szó, mindenki igyekszik a lehető legjobban nevelni gyermekét, de szerencsére a “normális” anyukákat senki sem fotózza minden percben.