Kisgyerek

Csodás fotókon mutatja meg a karok nélküli anyuka, hogy telnek a napjai 3 éves kislányával

Elképesztő, amit Sarah tesz a kislányáért úgy, hogy mindent a lábával kell csinálnia!
2021. Július 29.
Sarah nem csak a hétköznapi dolgokban ügyes, festőművészként is remekel! (Fotó: Instagram @saritalbi)

A Brüsszelben élő Sarah Talbi egy örökletes betegség miatt karok nélkül született, és minden hétköznapi, illetve kevésbé hétköznapi dolgot meg tud csinálni úgy, hogy csak a lábait használja. Gond nélkül kigombolja 3 éves kislánya pizsamáját, kiemeli a kicsit a kiságyból, majd egy mixerrel babauzsonnát készít.

Sarah számára rögös út vezetett az anyaságig, ő azonban nem adta fel, és valóra váltotta az álmát. Kislánya – akinek a nevét ezidáig nem árulta el – születése óta azonban, még több furcsálló vagy túlzottan kíváncsi tekintettel találkozik, sőt olykor előítéletekkel is.

Minden apró-cseprő feladatot elvégez, amit egy kisgyerekes anyukának kell: ennivalót készít, etet, mosogat, takarít és sokat játszik a kislányával. Ügyesen kisminkeli magát és nagy szenvedélyének, a festésnek is hódol.

Visualizza questo post su InstagramUn post condiviso da Sarah Talbi (@saritalbi)

Sarah szerencsésnek érzi magát, a családja ugyanis hihetetlenül pozitívan állt a betegségéhez és minden nehézségen átsegítette. Szülei tudatosan odafigyeltek arra, hogy nagy önállóságra tanítsák a lányukat, aki nem csak a mozgásfejlődés terén mutatta meg, hogy nincs előtte lehetetlen, hanem lelkileg is, hiszen kiegyensúlyozott és ambiciózus felnőtté cseperedett.

A nő nyíltan felvállalta azt is, hogy a kislánya születése után számtalan új kihívással került szembe – míg felnőtt korára tökéletesen megtanulta, hogy gondoskodjon saját magáról mindössze lábait használva, gyorsan el kellett sajátítania, hogyan vegye sikerrel egy újszülött ellátása során felmerülő akadályokat.

Visualizza questo post su InstagramUn post condiviso da Sarah Talbi (@saritalbi)

Sarah kezdetben meglehetősen nagynak érezte az anyasággal járó kihívásokat, azonban egy percig sem hagyta, hogy ez kedvét szegje: bizonytalanságát és félelmét elszántsággá alakította át, és a fejébe vette, hogy kislánya gondozása során is meg akarja őrizni önállóságát. Így sok-sok gyakorlás után mindent megtanult, és nincs szüksége mások segítségére ahhoz, hogy gyermeke társaságában boldogan teljenek a napjai.

Legklasszabb pillanataikat fotókkal és videókkal örökíti meg, és az Instagramon, valamint a TikTokon meg is osztja a követőivel. Elnézve ezeket a posztokat úgy tűnik, mintha gyerekjáték lenne mindaz, amit Sarah véghez visz nap mint nap, pedig ez egyáltalán nincs így.

A képeket a Babaszoba.hu Sarah Talbi engedélyével használta fel a cikkben!