Őrizzük meg és szárítsuk meg a napon a lerágott kukoricacsutkákat!
– Remekül lehet vele célba dobni, egyik vége éppen a kisgyerek markába illik.
– A csutka bármilyen négylábú törzsének megfelel, végtagokat drótból vagy zseníliadrótból hajtogassuk hozzá. A népi hagyomány szerint ökör készül belőle.
– Fektessünk egymás mellé három-négy száraz csutkát, vezessünk át közöttük fel-le váltogatva egy spárgát, így rögzítsük őket szorosan egymáshoz. Úszik a víz tetején, tutajnak, vitorlás aljának alkalmas.
– Amíg friss a csutka, vágjuk fel éles késsel ujjnyi vastag karikákra, és így szárítsuk meg. Gyúrjunk egy bögre sóból és lisztből kis víz hozzáadásával tésztát, lapítsuk ki, és nyomkodjuk bele körkörösen a kukoricacsutka-karikákat. Ha megszárítjuk, lábosalátét, kifestve virágkép lehet belőle.
Forrás: Kismama magazin