Kisgyerek

Együtt izzadni jó: otthoni torna kisgyerekkel közösségben

Kádár-Papp Nórival, a Gyerünk, Anyukám! alapítójával beszélgettünk az otthoni tornázásról, testképről, plusz 20 kilóról, közösségi élményről a 2018. január 15-én induló szülés utáni regeneráló program apropóján.
2018. Január 08.

Mi volt a személyes motivációd, hogy elindítsd a Gyerünk, Anyukámat?

Kádár-Papp Nóri: Az ikreim születése után legalább 20 kilót híztam és nagyon magam alatt voltam testileg-lelkileg. Amikor belekezdtem az életmódváltásba, azt gondoltam, kell nekem egy Facebook oldal. Kezdetben ez egy nyilvános edzésnapló volt, fotókkal, videókkal és írásokkal, csak az volt a cél, hogy engem segítsen pályán maradni. Hát így indult az egész.

Eddig több ezer anyuka szánta rá magát, hogy a Gyerünk, Anyukámmal mozogjon.  Mi motiválja őket a leginkább?

K.P.N.: Kiderült, hogy ez a magányos otthoni tornázás jó csapatban nagyon jó közösségi élmény. Igazi sorsközösség ez: elismerik egymás eredményeit, istápolják a lemaradni látszókat. Szeretik, hogy a közösség keménymagja őszinte, mesélnek a sikereikről, élményeikről, de az otthoni balhék, a mélypontok sem számítanak tabunak. Senki nem akar másnak látszani, mint ami.

 

Mit látsz ennyi év után, hogyan változott ez a – ahogy nevezted – sorsközösség?

K.P.N.: Régebben cserélődtek a tagok, mert csak élő óráink voltak, vagyis csak egy adott időpontban voltak elérhetők az órák. Amint az anyuka dolgozni kezdett, vagy akár csak változott a baba napirendje, abbahagyta. Most, hogy egyre több, bármikor indítható videó és edzésprogram van, szépen nő az anyukák tábora. Vannak olyan tornázók, többen is, akik már a saját anyukájukat is fellelkesítették és behozták a közösségbe. A velünk tornázó anyukák kapcsolódnak, kötődnek az edzőkhöz. Ismerik a repertoárt, a hangvételt, a kiszólásokat. 

Szerda-csütörtöki torna (Szurp 3.) from Gyerunk anyukam on Vimeo.

És ennyi tapasztalattal, hogy látod az otthon sportolás jövőjét?

K.P.N.: Szerintem pontosan az a jövő, amit csinálunk. Van egy rövid, viszont speciális időszak az anyukák életében, amit a teljes alárendeltség jellemez. Nem a saját kedvük, időbeosztásuk és programjaik szerint élnek. Ami egyrészt természetes, hisz babával vannak otthon, másrészt nagyon könnyen kibillenti az anyukákat a lelki egyensúlyukból. A szülést követően a lehető leggyorsabban megmutatni az anyukáknak, hogy a mozgás egyrészt fontos a szülés utáni regenerálódásban, másrészt minél előbb tapasztalják meg, hogy a lelki egészséget is nagyban támogatja. Ebben fogunk segíteni, egyre izgalmasabb órákkal és mozgásprogramokkal.

Együtt izzadni jó: otthoni torna kisgyerekkel közösségben

Együtt izzadni jó: otthoni torna kisgyerekkel közösségben

2018. január 15-én indulnak a “Gyerünk, Anyukám!” új programjai, köztük a szülés utáni regeneráló program.

Vágj bele a rendszeres otthoni sportolásba egy aktív közösséggel, hogy jobban érezd magad a bőrödben!