Kisgyerek

Ezért öregszünk, a gyerekek szerint

Az óvodások szerint egy egyszerű trükkel könnyű elkerülni az öregedést. Szó sincs az ifjúság forrásának évtizedes kutatásáról, vagy valamilyen tudományos áttörésről, egyszerűen csak el kell kerülni a szülinapi bulikat. Ennyi.
2017. December 28.
Ha nincs szülinapi buli, nem öregszik az ember?

A fejlődéskutató pszichológusok egy csoportjának tanulmánya szerint a kisgyerekek meglepően magas aránya szerint a születésnapi bulik öregedést okoznak. A kutatás az Imagination, Cognition és Personality folyóiratban lett publikálva.

A kutatók szerint a gyerekek a születésnapi bulikat úgy azonosítják, mint olyan tényezők, amik az okai az öregedés folyamatának.

Az öregedés észlelésére vonatkozó kutatásban 99, 3 és 5 év közötti amerikai gyermek vett részt. A tanulmány fő részében számos különböző forgatókönyvet vetettek fel azzal a közös kiindulóponttal, hogy az alany épp a harmadik születésnapját tölti be.

Az első esetben a gyermeknek nem volt buli a születésnapján. A második variánsban a gyereknek két bulija is van, míg a harmadik esetben (a kontrollhoz) a gyermek egyszerűen csak három éves lett. Ezek után azt kérdezték tőlük, hogy szerintük hány évesek lesznek ezek után az események után a gyerekek. A gyerekek többsége, 72 százaléka, helyesen mondta, hogy a forgatókönyvben szereplő gyermek három éves lesz a harmadik variáció szerint, azonban a gyerekek 28 százaléka gondolta úgy, hogy az a gyermek akinek nem volt szülinapi bulija csupán kétéves marad.

Ezek az imádnivaló eredmények azonban sokkal több, mint egy cuki kis kutatás, ami megmelegíti az ember szívét. Az eredmények lenyűgöző betekintést nyújtanak az emberiségnek az élet, az idő és az életérzés fejlesztéséhez való viszonyába. És egy olyan fajnak, amely túlságosan is tudatában van saját halandóságával, ez nagyon fontos.

(- VIA -)

Kapcsolódó cikkek szülinap témában: