Csak fokozatosan szoktassuk hozzá a két év feletti gyerekeket, először néhány falat is elegendő a kipróbálás kedvéért. Figyeljük meg, nem fáj-e utána a kicsi hasa, nem fújódott-e fel. Csak gombapincében termelt fajtákat vásároljunk, a szabadban termő erdei gomba nehézfémekkel (például kadmium, higany) szennyeződhet, sőt élősködők petéit rejtheti. Bizonyos fajták esetében sugárszennyeződéssel is számolnunk kell.
Fontos: ne adjunk a gyereknek nyers gombát – legalább hetven Celsius-fokon süssük vagy főzzük meg. A heti adag ne haladja meg a huszonöt dekagrammot. A gombás fogások maradékait étkezés után azonnal hűtsük le, és hűtőben legfeljebb egy napig tároljuk. Melegítéskor forraljuk fel! A gyűjtött gombát mindig vizsgáltassuk meg gombaszakértővel!
Forrás: Kismama magazin