Kisgyerek

Hétvégén megérkezik a hideg, bekuckózós idő

Bár októberben semmi meglepő nincs abban, ha hidegebbre fordul az idő, mégsem könnyű búcsút venni az indián nyártól.
2023. Október 13.
gyerekek színes csizmában

Már csak pár napig kényeztet bennünket az időjárás 20-25 fok körüli értékekkel, és aztán megérkezik az igazi, télre hangoló hideg idő.

A koponyeg.hu előrejelzése szerint kiadós esőtől szerencsére most még nem kell tartani, de valószínűleg már arra sem kell sokat várnunk, ha betoppan az ősz.

Milyen idő lesz hétvégén?

  • Pénteken változóan felhős lesz az idő, reggel több felhővel, utána fátyolfelhők szűrte napsütéssel. Északkeleten a hajnali, reggeli órákban szórványosan lehet eső, zápor. A hőmérők továbbra is 24-25 fokot mutathatnak.
  • Szombaton enyhén felhős, napos időre van kilátás. Estétől aztán északnyugat felől megkezdődik a felhősödés és megerősödik a szél. Búcsúzik az idei vénasszonyok nyara, valószínűleg utoljára emelkedik 25 fok közelébe a hőmérséklet.
  • Vasárnap erősen felhős, borult lesz az ég, csak este csökken a felhőzet. Északon szórványosan, máshol sokfelé várható eső, zápor. Reggel mindössze 15, délután pedig csak 10 fok körül alakul a hőmérséklet. Markáns lehűlés érkezik, erős széllel.
  • Hétfőn többórás napsütés valószínű felhőátvonulásokkal. Csak elszórtan lehet zápor. Reggel mindössze 3, délután 14 fok körüli értékek várhatók.
  • Kedden erősen megnövekszik a felhőzet, délutántól eső, zápor is lehet. A csúcsértékek mindössze 11-12 fok körül alakulnak.

Nyitókép: Getty Images