Kisgyerek

Ilyen pozitív hatása lehet a képernyőidő korlátozásának

A gyerekek manapság egyre több időt töltenek képernyők előtt, mint a szabadban, játékkal. Azonban a kutatások szerint az idő előtti, illetve a túl hosszú ideig tartó képernyőhasználatnak számos negatív következménye lehet.
2019. November 13.
Ilyen pozitív hatása lehet a képernyőidő korlátozásának (Fotó: iStock)

Talán éppen ezért lett népszerű Molly DeFrank blogger anyuka Facebook posztja, amelyben egy olyan kép szerepel, ahol az édesanya gyermekei egy ágyban ülnek és olvasnak. Molly a képhez azt írta, hogy hónapokkal ezelőtt beszüntették a képernyőidőt otthon, mert állítása szerint a gyerekei zombikhoz kezdtek hasonlítani.

Az anyuka szerint annak ellenére, hogy korábban is csak napi 1 órát hagyták, hogy a gyerekek használják a különböző eszközöket, a képernyőidő visszavette a kreativitásukat, veszekedést, hisztit okozott. – Amikor kihúztuk a dugót, néhány percig hevesen tiltakoztak, majd szó szerint továbbléptek a dolgon – mondta a blogger.

Az édesanya szerint mindez olyan volt, mintha végre visszakapta volna a saját gyerekeit. – Korábban azt figyeltem, hogyan válnak a gyerekeim függővé a képernyőtől, most pedig látom, ahogy újra együtt játsszanak, alkotnak, tanítják egymást. Nem tudom elhinni, hogy a megoldás ennyire egyszerű volt! – magyarázta.

A fotó csak néhány héttel a digitális méregtelenítés után készült, és az édesanya megjegyezte, hogy egyáltalán nem beállított képről van szó: a gyerekei látták, hogy ő és férje olvasnak az ágyban, és ez részükről is szokássá vált az elmúlt időszakban.

Az édesanya ötletét nagyon sok szülőt sarkallt arra, hogy hasonlóan járjanak el, és kommentben többen beszámoltak arról, hogy szintén tapasztalják a pozitív hatásokat.

(Cikk forrása: bestlifeonline.com)

Kapcsolódó írásaink: