Kisgyerek

Kisfiuk hasonmását fedezték fel egy régi festményen, a kibérelt szálláson

Nem mindennapi festményt talált egy család, akik egy éjszakára kibéreltek egy nyaralót.
2023. Április 15.
festmény
(Kép forrása: Getty Images)

Időnként előfordulnak nagyon különös véletlenek, de arra valószínűleg nem számított egy vakáción lévő család, hogy kisfiuk hasonmását találják majd a szállásukon.

A Svédországban élő Stevenson család éppen egy síelős vakációról tartott hazafelé. A gyerekek vitatkozni kezdtek az autóban a hátsó ülésen, ezért az édesanya, Jenny Stevenson keresett egy szállást, ahol éjszakázhatnak, és végül egy régi, vidéki kis házikóban szálltak meg.

Jenny és férje, Jethro Stevenson éppen a vacsorához készültek a gyerekeikkel, a tizennégy éves Dita-val, a tizenegy éves Morty-val és a nyolcéves Barney-val, amikor lányuk tett egy hidegrázós felfedezést. „A lányom azt mondta: »Anya, van egy képük a falon Barney-ról!«” – mesélte az édesanya a Today-nek.

A falon egy 1919-ben elhunyt svéd művész, Carl Larsson festményének másolata volt, és az ezen szereplő kislány a család legkisebb gyermekének, Barney-nak az ikertestvére is lehetett volna. Az elképesztő hasonlósággal minden családtag egyetértett, a kisfiú is.

A festményről készült képet Jenny meg is osztotta, összevágva egy fotóval Barney-ról. „Megérkeztünk egy félreeső, vidéki szállásra, hogy rátaláljunk egy festményre a legkisebb gyerekünkről, akit kislányként ábrázoltak. Ez abszolút nem egy ijesztő eset, szóval valószínűleg rendben van” – írta szarkasztikusan a képhez az anya.

 

„Azt az arckifejezést, amit a kislány mutat a festményen, Barney is mindig ezt az arcot mutatja. Ha megkérem arra, hogy mosolyogjon egy képhez, mindig nagyon erőteljesen, komolyan néz” – mondta el Jenny.

Az egyik hozzászóló egymásra vágta a festményt és a fotót, ami alapján a két arc majdnem teljesen azonos. „Túl késő más szállást keresni…?” – írta mellé.

 

Az édesanya elmondta, hogy egyébként szórakoztatónak találták a dolgot, mivel racionális beállítottságúak. De viccesen megjegyezte, hogy azért elgondolkodott, hogy akkor éjjelre bezárja a szobájuk ajtaját.