Kisgyerek

Ma még zivatar, jégeső, hétvégén strandidő lesz

Ma a napsütésé lesz a főszerep, de időnként előfordulhat zápor, zivatar. Hétvégén nyári meleg várható.
2024. Június 05.
gyerek pocsolyában ugrál
Kép: Getty Images

Délelőtt nem várható zivatar az országban, a déli óráktól estig szórványosan – az északi megyékben kisebb számban – valószínű lesz, helyenként felhőszakadás-szerű intenzitással akár jelentősebb mennyiségű (20-30 milliméter) csapadék, néhol viharos (55-75 kilométer per órás) széllökés, illetve jégeső (2 centiméter alatti átmérővel) is társulhat, írja a HungaroMet.

Ma a napsütésé lesz a főszerep,az Időkép szerint. A nyugati-délnyugati szél mérsékelt, időnként élénk lesz. Délután 24-29 fok várható.

Csütörtökön is sokat fog sütni a nap, egy-egy zápor, zivatar legfeljebb északon-északkeleten és az Alpokalján fordulhat elő. Kora reggel 12-17, délután 26-31 fokot mérhetünk.

Péntek hajnalban északon fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Napközben azonban túlnyomóan napos időre készülhetünk, legfeljebb néhol alakulhat ki csapadék. Délután 27-32 fok várható.

Hétvégén jön a strandidő: szombaton 27-33, vasárnap 28-34 fok között alakulhatnak a maximumok. A meleg, többnyire napos idő mellett azonban záporok, zivatarok is lehetnek elsősorban északon és a Dunántúlon.